Ashram på Ask kurssenter

Ordet «Ashram» betyr et verksted for åndelig vekst eller et sted som befordrer og legger til rette for at man arbeider med seg selv – et stillhetens verksted.

Du er velkommen til å bo i ashrammen vår for en kortere eller lengre periode hvis du tidligere har vært på et av våre retreat på Ask kurssenter! Det er en anledning til å ta en pause fra din vante hverdag og arbeide mer intensivt med din egen yoga- og meditasjonspraksis. En dose med stillhet å ta med hjem. Se vårt fotogalleri for flere bilder fra kurssenteret.

Det er ingen undervisning. Du gjør selv yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon.

En Ashram er også et sosialt fellesskap, men yoga og meditasjonspraksisen utgjør den sentrale aksen som bærer fellesskapet. Hvis du velger å bo i ashrammen vår er det først å fremst for å stabilisere og fordype din egen yoga og meditasjon og ikke bare for å bo billig eller snylte på et spirituelt miljø. At du gjør daglig yoga og meditasjon i tillegg til karmayoga er ditt vigtigste bidrag til det åndelige fellesskap.

Daglig program:

Fra TilAktivitet
6.008.00Egen yoga / meditasjon på rommet
8.009.00Egen (evt. felles) frokost
9.009.15Morgenmøte – dagens karmayoga
9.1513.15Karmayoga
13.1514.00Felles Yoga nidra dybdeavspenning
14.0015.00Egen (evt. felles) lunsj – oppvask
15.0017.00Karmayoga / fritid / evt badstue
17.0018.30Fysisk yoga og pusteteknikker
19.00  Egen (evt. felles) kveldsmat
22.00  Egen stille meditasjon

Vær innstilt på at ashrammens tidsrammer følges presis. Kom gjerne 5 minutter før en aktivitet. Hvis du er for sen til en avspenning eller meditasjon kan du ikke delta!

Ashram betingelser

1. Du har deltatt på minst ét av våre retreats

2. Daglig personlig praksis med yoga og meditasjon når du bor her.

3. Du gjør minst 2 timers Karma yoga hver dag.

Karma yoga

Karma yoga er en utadrettet aktivitet som øker livsgleden ved å sentrerer deg mer i nået. Gjennom karma yoga brenner du opp dine bekymringer og angst og kan gå dypere i meditasjonen og kontakten med den indre stillheten.

Ask kurssenter blir drevet på idealistisk basis og er organisert som en ideell stiftelse. Som besøkende i en kortere eller lengre periode, oppfordres du til å gi en hånd med i den daglige driften med vedlikehold og utvikling av stedet. Typiske karma­ yoga oppgaver kan være skogsarbeid, vedhugging, beising av hus etc.

Hva koster det?

Ta en titt på prisene for overnatting / leie og mat.

Vennligst kontakt oss hvis du har lyst å være her i en kortere eller lengre periode og arbeide med deg selv.

Last ned informasjonen om Ashrammen på Ask kurssenter som et pdf-dokument.

 

Vanlige spørsmål og svar:

 

Er det mulig å bo i Ashramen over lengre tid uten å ha delta på en av våre retreat på Ask kurssenter?

Nei, det er ikke mulig. Når du er med på et retreat blir du kjent med stedet og oss som driver det. Du blir kjent med de daglige rutinene inkludert en stabil praksis med yoga, avspenning, meditasjon og karma yoga. På det grunnlag er det mye lettere for deg å finne ut om det er noe du har lyst til å gjøre over lengre tid. Det kan ikke besvares via mail eller over telefonen. Du har kanskje forventninger om det å leve og være her som er langt fra realitetene.

Hvis du kommer forbi – og er kjent med yoga og meditasjon (og ikke har anledning til å delta på et retreat) – er du velkommen til å bli har noen dager på disse betingelser:

  1. Du betaler kr. 450 per natt for et enkelt rom.
  2. Sengetøy og håndklær kan også leies for kr. 100.
  3. Du lager din egen vegetarmat
  4. Du gjør din egen yoga / meditasjon
  5. Inn i mellom har vi badstue
  6. Kanskje er det karma yoga – kanskje ikke
Hvordan er fellesskapet i Ashrammen?

For det første: Dette er en liten Ashram. Hvis du flytter inn er du kanskje den eneste utenfra som er i Ashramen. Inn imellom vil det også bo andre her en uke eller en helg.

For øyeblikket er vi Audhild og Bjarke. Vi driver også en yogaskole i Bergen hvor de underviser hele dagen og kvelden hver mandag – torsdag hver uke fra september til mai.

Med andre ord: Vi har travel med å kjøre Yogaskolen i Bergen. Det betyr, at det i høy grad er opp til deg selv å få til en god daglig rutine med yoga og meditasjon.

På den andre siden er det nok å se til når man driver et sted som dette i tillegg til Yogaskolen i Bergen. Når du er her vil du bli bedt om å hjelpe til med praktiske ting som å jobbe i hagen, vedlikehold av kurssenterets eiendom, klargjøre kurssenteret for neste retreat, rydde og gjøre rent innendørs og ute, sette opp plakater i Bergen etc. I den sammenheng vil du være sammen med oss og bli veiledet i de forskjellige praktiske oppgaver.

Karma yoga
Karma yoga
Karma yoga
Enjoying life