Chakra yoga hjemme - videoer og lyd-filer

Program med fysisk yoga, pust og avspenning

Yoga hjemme

Velkommen til vår nye side med videoer og lyd-filer som du kan bruke i din hjemmepraksis og som er en god erstatning for undervisningen du mister hos oss nå i tiden frem mot Påske.

Vi vil legge ut en ny video hver uke med ca 1 time og 30 minutters undervisning. Det blir 3 videoer i alt og diverse lydfiler med instruksjon i avspenning og meditasjon. Videoene kan sees på mobiler, nettbrett og datamaskiner. Vi anbefaler Firefox, Chrome eller Safari når du skal se videoene eller lytte til lyd-filene. Det er også mulig å se videoene på en AppleTV med Airlink.

Hver video vil typisk inneholde en kort avspenning i starten, et program av fysiske øvelser, et par pusteteknikker og en litt lengre dybdeavspenning. Instill lyden slik at den er behagelig å høre på – ikke for høy / heller ikke for lav.

Lyd-filene er med instruksjoner i Yoga Nidra avspenning og meditasjon. Disse kan gjerne brukes selvstendig eller etter et yogaprogram.

Videoene og lyd-filene vil være tilgjengelig frem til 20 april (hvor vi forhåpentlig starter opp ny sesong) og det kan bare anbefales å gjøre programmene flere ganger.

Hvordan bruke dette materialet?

  1. En god matte å gjøre øvelser og avspenning på
  2. et pledd å ha over kroppen under avspenning og
  3. en litt hard pute og kunne sitte på til pusteøvelser og meditasjon.

Når du har dette på plass start videoen (eller lyd-filen). Hvis enheten du bruker går i dvale gå til innstillingen for dette og slå det (midlertidig) av.

Det viktigste er å følge instruksjonene! Du trenger ikke å se på videoen hele tiden, men ta en titt når du trenger det – akkurat som om du er på en undervisningstime.

Vi håper du vil ha glede av disse videoene og lyd-filene – og gjennom dem få den gode virkningen som en yogatime gir.

Kjærlige hilsener, Audhild og Bjarke

PS: Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger gjerne ta kontakt med oss. Se link til mobil / epost til høyre eller nederst på siden for både Audhild og Bjarke

Bruken av video-spilleren:

Kapitler: Hver av de lange yogaprogram er delt inn i seksjoner (kapitler) slik som introduksjon, yogaprogram, pusteteknikker etc. Når du har gjort et av de lange programmene en gang er det f.eks. greit neste gang å hoppe over introduksjonen. Da trykker du bare på de 3 streker nederst i høyre hjørne av videoen. Da vil videoen starte der. På den måten kan du lett velge bare å gjøre en del av forløpet f.eks. en avspenning eller pusteøvelser og avspenning.

Kvalitet: Trykk verktøy symbolet i nederste høyre hjørne av video-spilleren og du kan velge kvaliteten på avspillingen: Hvis du har dårlig nettforbindelse eller ser videoen på mobilen, velg “240p” eller “360p”. Har du god nettforbindelse og ser videoen på en stor skjerm (f.eks. TV’en) velg “1080p”). I utgangspunktet er innstillingen satt til “Auto” slik at avspillingen selv justerere seg etter enheten du ser videoen på eller netthastigheten du har. Fullskjerm-visning: I tillegg kan du trykke kryss-symbolet helt nede i høyre hjørne for å se videoen på  hele skjermen din.

VIDEOER: Lange yogaprogram ca 1:45 t.

Shakti bandha: Yogaprogram med pusteøvelser og avspenning

Instruksjon: Bjarke | Elev: Sol | Varighet: ca. 1:40 time | Musikk: Sakrayaami m/ Kailash (ca 10 min)

Hofteprogrammet: Yogaprogram med pusteøvelser og avspenning

Instruksjon: Bjarke | Elev: Sol | Varighet: ca. 1 time 45 minutter

Chakra-program: Yogaprogram med Tratak, yogastillinger, avspenning og Energiens kilde meditasjon

Instruksjon: Audhild | Elev: Sol | Varighet: ca. 1 time 50 minutter

VIDEOER: Korte yogaprogram ca 30 min

Soløvelsen med variasjoner + Universalstilling og Haren

Instruksjon med visning: Audhild | Varighet: ca. 30 minutter 

Chandra namaskar (Hilsing til månen)+ Universalstilling

Instruksjon: Bjarke | Elev: Sol | Varighet: ca. 30 minutter

LYD-FILER:

Lyd-filer med Bjarke – Ajapa japa meditasjon

Først ute er en kort utgave av Ajapa japa meditasjon med mala på ca 40 minutter. Denne utgaven nytter de første 11 perler i malaen og har fyldig instruksjon til hver trinn i meditasjonen. Enjoy! NB: Gjerne gi kommentar eller stil spørsmål i kommentar-feltet nederst på side!

Ajapa japa med kort mala og instruksjon 42:49

med med Bjarke | Ajapa japa meditasjon

LYD-FILER:

Lyd-filer med Audhild
Fire gode teknikkar som aukar velværet i kropp og sinn

Avspenninger du kan lytte til på SPOTIFY

Meditasjon du kan lytte til på SPOTIFY

0 kommentarer