Energiens kilde meditasjon

Energiens kilde meditasjon

På kurset i Energiens kilde meditasjon lærer du meditasjonen Energiens kilde (Vishuddhi shuddhi) og dybdeavspenningen Yoga nidra. I tillegg vil det være snakk rundt bruken av meditasjon og avspenning i hverdagen.

Hvordan føles det å ha ryddet i kjøkkenskapet og kastet ut alt som var gammelt, eller en grundig opprydding i garasjen og alt unødvendig kjørt til avfallstasjonen?

På samme måte som vi kan fylle vårt hjem med saker og ting, fyller vi også vårt sinn med tanker, meninger, bekymringer, aggresjon, bitterhet, planer, drømmer osv. Dette kan være med på å hemme vår kreativitet og vårt initiativ i hverdagen. Med andre ord, hodet kan også ha godt av en opprydning. Energiens kilde meditasjon er en glimrende rengjøringsmetode og resultatet er mer energi og en styrket opplevelse av seg selv.

Energiens kilde meditasjonen arbeider på forskjellige nivåer med å rense og styrke kroppens finere energistrømmer, og fører deg mot en tilstand av hvile og indre ro. Meditasjonen er basert på et dypt og rolig åndedrett, Ujjayi pranayama, konsentrasjon på forskjellige chakra og det blir også brukt et mantra. Meditasjonen består av 6 trinn og hele meditasjonen tar 20-30 minutter.

Energiens kilde meditasjonen hører til Kriya-yoga tradisjonen. På vårt chakra fordypelseskurs og på feriekursene på Ask og i Håå, lærer du en større utgave av meditasjonen som heter Ajapa japa. Feriekursene gir basis for å kunne lære hele Kriya yoga meditasjonen på Håå kurssenter i Sør-sverige.

 

Inspirasjon og mer lesning

Om meditasjon og avspenning

Om å oppdage stillheten
Artikkel av Swami Janakananda. Om bruken av oppmerksomhet i Tantra, om å ligge på ryggen i Savasana og Yoga nidra – og litt om meditasjonen Antar mauna (Indre stillhet), metoder som i vår tid er hentet frem i lyset av Swami Satyananda.

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation – hun kaldte det noget andet.

 

Om Energiens kilde meditasjonen

Energiens kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.

Om dybdeavspenning

Meditativ dybdeafspænding
Lidt introduktionssnak om Yoga nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga nidra…

 

Aktuelle kurs:

Hvis du er elev / student angi Student i rabattfeltet når du kommer til kassen og du får 20% rabatt på kurset. Ta med studentbevis første gang på kurset og vis det uoppfordret til læreren.

Du kan også påmelde deg på per epost. Hvis du gjør det oppgi navn, adresse, fødselsdato og mobilnr. Oppgi også denne informasjonen for evt. andre personer du melder på.

Praktisk informasjon innen du starter på kurs.

Nedlasting:

Last ned brosjyren om Energiens kilde meditasjon i Acrobat PDF-format.