Kurs en gang i uken på Ask kurssenter

Kurs en gang i uken:

Bare klikk Hurtigvisning knappen for direkte påmelding eller klikk bildet for å gå til en mer detaljert påmeldingsside. Vi tilbyr sikker betaling med Vipps, VISA eller MASTER kredittkort. Etter påmelding sender vi bekreftelse med faktura og mer informasjon om fremkomst med bil eller buss.

Vi starter opp Yoga – grunnkurs, Pust og avspenning, Yoga – fortsettere og Yoga styrketrening for askøyværinger med jevne mellomrom. Kursene går 1 gang i uken vanligvis over 6 eller 12 uker. Grunnkurset og Yoga styrketrening går 1,5 time hver gang. Fortsetterkurset går 1¾ time hver gang og kurset i Pust og avspenning 1¼ time. Der er ingen krav til din fysiske form. Har du f.eks. dårlig rygg vil du oppdage at trening med yoga gir merkbare positive virkninger. Er du veltrent fra før vil du sikkert sette pris på en trening av kropp og sinn som ikke bare gir deg en sterkere kropp og en mer avspent muskulatur, men også indre ro og psykisk styrke.

Tilgang til våre kvalitetsvideoer

Så lang tid du går på kurs hos oss har du tilgang til vårt bibliotek av videoer med undervisning i klassisk yoga og meditasjon – tilsvarende kurset du går på. På den måten er det lett å ta igjen timer du har mistet. Videoene kan også kjøpes for permanent tilgang.

Yoga – grunnkurs

Kombinasjonen av fysiske og mentale teknikker er kjernen i yoga. På grunnkurset møter man et bredt utvalg av teknikker: fysiske øvelser, pusteteknikker, neseskylling, enkle og mer dyptgående avspenninger. Alle kan ha fint utbytte av kurset, selv om de ikke er veltrente fra før. Hele kurset er et dynamisk forløp av fysiske og mentale øvelser som bygger opp en god kroppsfølelse, gir mer energi, ro og psykisk styrke.

Yoga – fortsettere

Fortsetterkurset er den naturlige forlengelsen av nybegynnerkurset. De fleste får nye, positive opplevelser med yoga og meditasjon, fordi man kan fordype seg mer i øvelsene og deres virkninger. Man arbeider bl.a. grundig med de klassiske yogastillingene, det legges mer vekt på trening av pusten og meditasjonen utvikles med nye trinn.

Yoga styrketrening

På dette kurset vil du få jobbe med lette og middels krevande program, med øvelsar henta frå yogatradisjonen, pilates og funksjonell trening. Det blir lagt meir vekt på å trene styrke enn på eit yoga grunnkurs. Kurset passer både for nybegynnere og med erfaring. Timen blir avslutta med tøying, pusteøvelse og avspenning.

Pust og avspenning

Kurset er for alle. Du trenger ikke ha gjort yoga eller pusteøvelser før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Kurset er et forløp hvor du gradvis fordyper deg i yogaens pusteteknikker og avspenning. Vi har følgende struktur hver gang på kurset: 1. Savasana (innledende avspenning 5-15 min), 2. Pranayama (forskjellige pusteteknikker) og 3. Yoga nidra (instruert dybdeavspenning 15-30 min).

Inspirasjon og mer lesning

Om yoga

Yoga
Ikke et ondt ord om sved og anstrengelse, men med yoga er der tale om et velvære der grunder sig på andre principper.

Yoga og den finere energi
Selv om «De små luft- og spændingsfrigørende øvelser» er det første yogaprogram du møder på vores kurser, er det ikke bare for begyndere, det har også en dybere virkning. Pawanmuktasana, som det også hedder, ses ud fra en viden om vitalenergien, som i Indien kaldes Prana og i Kina Ki.

Om pusteteknikker

Hvorfor holde vejret?
Yogaens åndedrætsøvelser virker stærkt og præcist.

Rigelig med ilt!
Lægen blev nervøs: Opstår der mangel på ilt når jeg laver åndedrætsøvelser og holder vejret? Så han undersøgte sagen.

Træk vejret gennem næsen!
Det giver mere ilt til blodet, styrker immunforsvaret og er også godt for hjertet.

En EEG-måling på vekselåndedrættet, Nadi Shodana
En forbedret balance i hjernen gør dig klar, optimistisk og udadvendt!

Om neseskylling

Læs introduktionen til næseskylning her >>

Les mer her om neseskylling >>

Kjøp NoseBuddy neseskyllingskanne >>

Om dybdeavspenning

Meditativ dybdeafspænding
Lidt introduktionssnak om Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra…

 

Om meditasjon og avspenning

Om å oppdage stillheten
Artikkel av Swami Janakananda. Om bruken av oppmerksomhet i Tantra, om å ligge på ryggen i Savasana og Yoga Nidra – og litt om meditasjonen Antar Mauna (Indre Stillhet), metoder som i vår tid er hentet frem i lyset av Swami Satyananda.

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation – hun kaldte det noget andet.

 

Om Indre stillhet meditasjon

Indre Stilhed meditation
Om den tantriske meditationen Antar mauna (Indre stilhed) – og om dens forfædre og søskende. En perle af en meditation – på én gang den mest grunnlæggende og avancerede. Den inledes med metoder som gør dig selvstændig i forhold til påvirkninger – såvel indre som ydre.

Om evnen til at opleve
«Nævn trolden ved navn, så sprækker den», siger de gamle eventyr. Lærerens fornemste opgave er at vække eleven til at kunne opleve. Den måske mest frigørende og helbredende evne vi ejer.

Om Energiens Kilde meditasjon

Energiens Kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.

Lik Ask kurssenter på Facebook og bli med i en lukket gruppe som heiter Yoga på Ask. Kun for de som vil gå, går (eller har gått) på yogakurs på Ask. Du kan be om å bli med i gruppa via Facebook.

 

Nyhetsbrev

Få nyheter fra Yogaskolen i Bergen og Ask kurssenter direkte i din innboks

Angi hvem du ønsker nyhetsbrev fra: