Lærerne ved yogaskolen

Lærerne ved yogaskolen

Skandinavisk yoga og meditasjonsskole i Norge er en ideell, selveiende stiftelse startet i 1983 av Bjarke Jørgensen.

Yogaskolen har 2 avdelinger:

Yogaskolen i Bergen
Strandgaten 201
5004 Bergen

Ask kurssenter
Floridavegen 81
5307 Ask

Les mer om historikken til Ask kurssenter

Vi er Bergens eldste yogaskole og har til nå undervist ca. 20.000 mennesker i yoga, avspenning og meditasjon, hovedsakelig i Bergensområdet. I Norge samarbeider vi med Yggdrasil yogaskole i Oslo og internasjonalt samarbeider vi med de andre avdelingene av Skandinavisk yoga og meditasjonsskole. 

Bjarke

Bjarke Jørgensen er dansk og født i 1954. Etter et 3-månederskurs i 1976 gikk han i gang med yogalærerutdannelsen hos Swami Janakananda, på søking etter å kombinere et aktivt, kreativt liv med spirituelle kvaliteter. Etter 7 år med intens Sadhana og 24/7 Ashram liv i København, Århus og Oslo grunnla han Yogaskolen i Bergen i 1983. Bjarke har undervist i klassisk yoga mer enn 40 år, de siste 34 år også de avanserte tantriske meditasjonene Antar Mauna og Ajapa Japa. Han bruker også sin kreativitet i maling, web-layout, Desktop Publish, bygging av tradisjonelle norske tømmerhus etc. Bjarke bor på Ask kurssenter sammen med Audhild og han liker å gå i fjellet både i Norge og utenlands.

Bjarke har gitt ut boken Chakra – esoterisk yoga på forlaget Bindu våren 2021. Boken er både en grunnbok i Klassisk yoga og tantrisk meditasjon i tillegg til at den belyser de mer esoteriske sidene i yoga. Gjennom boken er det QR-koder til en del av teknikkene med linker til video- og lydfiler. Det er over 7 timer med instruksjoner som gjør innlæringen lettere og gir et større utbytte av teknikkene.

Audhild Naustdal

Audhild Naustdal norsk og født i Førde i 1959 og har to voksne barn. Hun er utdannet hos Bjarke og Swami Janakananda og har undervist i yoga siden 1990 i Bergen med Yoga for gravide som sin spesialitet. Audhild er utdannet førskolelærer, men fra høsten 2001 har hun jobbet på heltid som yoga og meditasjonslærer. I 1998 etablerte hun, sammen med Bjarke, Ask kurssenter på Askøy for undervisning i mer dyptgående retreat under Ashram-lignende forhold. I 2006-2008 tok hun en etterutdannelse ved Yogalærerskolen i Norge. På forespørsel underviser hun på ulike bedrifter og institusjoner og gir privat timer både til gravide og andre. På Ask kurssenter gjør hun det meste av hagearbeidet og dyrker en del urter og grønnsaker. Andre fritidsinteresser er å traske på stier og topper i Bergensområdet og lengre turer i den norske fjellheimen.

Martine Short

Martine Short er født og oppvokst i Bergen, er gift med Brakar Utne og sammen har de en tenåringsdatter og tvillinger på straks 10 måneder. Hun tok sin yogalærerutdannelse hos Peo og Parvati over 3½ år og har nå undervist yoga og meditasjon i ca 10 år.

Videreutdanning i blant annet Yin yoga og Yoga for gravide. Martine har Klassisk yoga som sin grunnmur i undervisningen, men har også utviklet sin egen undervisningsstil over årene gjennom alle opplevelsene og møtene hun har hatt med yoga – og med seg selv.

Hun startet sin egen bedrift i 2014 og har siden den gang undervist hos ulike yogastudioer & crossfit sentre, for ansatte i barnehage og sykehjem, innsatte i Bergen Fengsel – og er nå leder for yogastudioet, Yoga Nor som holder til i Knarvik.

Martine vil undervise hos Skandinavisk yoga og Meditasjonsskole i byen fra høsten 2023, det vil være tematimer med henne en gang i måneden – og hun vil starte opp et 6 ukers kurs i oktober i Det klassiske yogaprogrammet.

Martine elsker alt som er kreativt, levende, koselig og behagelig – fra maling og plantearbeid, prosjektjobbing, møter med ulike mennesker, til hvile og avspenning. Hun har et liv som er preget av selvutvikling, tilstedeværelse og bevissthet, noe som ofte blir delt på ulike måter gjennom undervisningen. Å kunne være et sted hvor det er rom for vekst – er noe som hun synes er viktig og noe som hun ønsker å gi til andre.

Sabine

Sabine Henlin-Strømme har vært kokk på Ask Kurssenter siden sommeren 2019.

Hun er utdannet språk lærer og har også studert film (og forhold mellom natur og mennesker). Hun vokste opp i Frankrike med stor grønnsakshage og rikt utvalg av frukt og grønt tilgjengelig. Tidlig lærte hun seg å lage mat og å bake. Sabine tenker på matlaging som kunst. Hun liker fersk og fargerike råvarer. Mat som smaker godt er bra for kropp og sjel!  Hun brenner for bærekraftig lokal mat i sesong.

Hun er veldig glad i å dyrke selv og har en grønnsakshage hjemme. Hun driver Sabines Surdeig og tilbyr kurs i surdeigbaking i Bergen og omegn:

http://sabinessurdeig.no/

https://www.facebook.com/SabinesSurdeig