Lærerne ved yogaskolen

Sri Yantra

Skandinavisk yoga og meditasjonsskole

i Norge er en ideell, selveiende stiftelse startet i 1983 av Bjarke Jørgensen.

Yogaskolen har 2 avdelinger:

Yogaskolen i Bergen
Strandgaten 201
5004 Bergen

Ask kurssenter
Floridavegen 81
5307 Ask

Til nå har vi undervist ca. 16.000 mennesker i yoga, avspenning og meditasjon, hovedsakelig i Bergensområdet. Internasjonalt samarbeider vi med de andre avdelingene av Skandinavisk yoga og meditasjonsskole.

Bjarke Jørgensen

Bjarke Jørgensen

er dansk og født i 1954. Etter et 3-månederskurs i 1976 gikk han i gang med yogalærerutdannelsen hos Swami Janakananda, på søking etter å kombinere et aktivt, kreativt liv med spirituelle kvaliteter. Etter 7 år med intens Sadhana og 24/7 Ashram liv i København, Århus og Oslo grunnla han Yogaskolen i Bergen i 1983. Bjarke har undervist i klassisk yoga mer enn 40 år, de siste 34 år også de avanserte tantriske meditasjonene Antar Mauna og Ajapa Japa. Han bruker også sin kreativitet i maling, web-layout, Desktop Publish, bygging av tradisjonelle norske tømmerhus etc. Bjarke bor på Ask kurssenter sammen med Audhild og Mikal – deres felles barn og han liker å gå i fjellet både i Norge og utenlands.

Audhild Naustdal

Audhild Naustdal

norsk og født i Førde i 1959 og har to voksne barn. Hun er utdannet hos Bjarke og Swami Janakananda og har undervist i yoga siden 1990 i Bergen med Yoga for gravide som sin spesialitet. Audhild er utdannet førskolelærer, men fra høsten 2001 har hun jobbet på heltid som yoga og meditasjonslærer. I 1998 etablerte hun, sammen med Bjarke, Ask kurssenter på Askøy for undervisning i mer dyptgående retreat under Ashram-lignende forhold.
I 2006-2008 tok hun en etterutdannelse ved Yogalærerskolen i Norge.
På forespørsel underviser hun på ulike bedrifter og institusjoner og gir privat timer både til gravide og andre. På Ask kurssenter gjør hun det meste av hagearbeidet og dyrker en del urter og grønnsaker. Andre fritidsinteresser er å traske på stier og topper i Bergensområdet og lengre turer i den norske fjellheimen.

Hanna Skartveit

Hanna Skartveit

De siste 6 årene har Hanna vært vår vegetariske kokk på Ask kurssenter og høyt elsket av alle våre yoga elever for hennes gode humør og inspirerende mat. Hanna liker mat som gjør en glad og kjennes bra i kroppen. Mat som er laget fra grunnen. Mat som gir energi uten å overbelaste fordøyelsessystemet. Mat som er fremtidsrettet, trygg, sunn, og tar hensyn til allergi og intoleranse. Mat som har respekt for livet rundt oss. Mat som er laget med kjærlighet og erfarne hender. Les mer om Hannas Kjøkken på Facebook.

 

Hamsananda

Hamsananda

er yogacharya, innviet og utdannet av Swami Janakananda og levde 12 år i hans ashram i et klassisk lærer / elev forhold. Han har 35 års undervisningserfaring i yoga og meditasjon i Skandinavia og ledet gjennom to tiår retreats på Håå Retreat Center i Sverige. I 1988 grunnla han Yoga im Zentrum i Hannover og i 2008 Kurssenteret Harberger Yoga Retreat utenfor Hannover.

Yoga Shakti

Yoga Shakti

er dansk og er gjennom en årrekke utdannet af Swami Janakananda i en klassiske ashram-tradisjon. Hun underviste først en tid ved Skandinavisk yoga og meditationsskole i Århus og København og siden 1993 i Tyskland. Hun er i dag en drivende kraft i Yoga im Zentrum i Hannover og medgrunnlegger av Harbergen Yoga Retreat. Yoga Shakti er også utdannet innenfor den vediske vitenskab vastu /vasati og fungerer som konsulent i skapelse av levende og stimulerende arkitektur og boliginnredning.

Yantra