Ashram på Ask kurssenter

Ordet «Ashram» betyr et verksted for åndelig vekst eller et sted som befordrer og legger til rette for at man arbeider med seg selv – et stillhetens verksted.

Du er velkommen til å bo i ashrammen vår for en kortere eller lengre periode hvis du tidligere har vært på et av våre retreat på Ask kurssenter! Det er en anledning til å ta en pause fra din vante hverdag og arbeide mer intensivt med din egen yoga- og meditasjonspraksis. En dose med stillhet å ta med hjem. Se vårt fotogalleri for flere bilder fra kurssenteret.

Hvis du velger å bo i ashrammen vår er det først å fremst for å stabilisere og fordype din egen yoga- og meditasjonspraksis. Det er ingen undervisning. Du gjør selv yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon. Vi kan anbefale at du også bidrar med karmayoga, men det er ikke en betingelse.

Velger du å komme hit, må du også regne med å være her alene. Det er bare av og til at vi har flere boende samtidig. Du kan derfor ikke forvente et sosialt fellesskap, men være innstilt på å ta ansvar for deg selv. Nedenfor har vi satt opp et daglig program som et forslag til en god dagsrytme. Noen ganger vil vi som driver Ask kurssenter delta.

Daglig program:

6.00 8.00 Egen yoga / meditasjon i yogarommet i pyramiden
8.00 9.00 Egen (evt. felles) frokost
9.00 9.15 Morgenmøte – dagens karmayoga
9.15 12.30 Karmayoga og fritid
12.30 13.00 Yoga nidra dybdeavspenning
13.00 15.00 Egen (evt. felles) lunsj – oppvask
15.00 17.00 Karmayoga / fritid / evt badstue
17.00 18.30 Fysisk yoga og pusteteknikker
19.00     Egen (evt. felles) kveldsmat
22.00     Egen stille meditasjon

Karmayoga

Karmayoga er en utadrettet aktivitet som øker livsgleden ved å sentrere deg mer i nået. Gjennom karmayoga brenner du opp dine bekymringer og angst og kan gå dypere i meditasjonen og kontakten med den indre stillheten.

Ask kurssenter blir drevet på idealistisk basis og er organisert som en ideell stiftelse. Som besøkende i en kortere eller lengre periode, oppfordres du til å gi en hånd med i den daglige driften med vedlikehold og utvikling av stedet. Typiske karma yoga oppgaver kan være hagearbeid, rengjøring, lage mat, beising av hus etc.

Vanlige spørsmål og svar:

 

Er det mulig å bo i Ashramen over lengre tid uten å ha deltatt på et av våre retreat på Ask kurssenter?

I utgangspunktet ønsker vi at du deltar på retreat før du evt bor her i en periode. Når du er med på et retreat blir du kjent med stedet og oss som driver det. Du blir kjent med de daglige rutinene inkludert en stabil praksis med yoga, avspenning, meditasjon og karma yoga. På det grunnlag er det mye lettere for deg å finne ut om det er noe du har lyst til å bo her i en periode. Dessuten er det en fordel for oss også, at du er kjent med rutinene og reglene. Det kan ikke besvares via mail eller over telefonen. Du har kanskje forventninger om det å leve og være her som er langt fra realitetene.

Vi gjør alikevel noen unntak. Hvis du har erfaring med yoga og meditasjon og ikke har anledning til å delta på et retreat akuratt nå, ta kontakt på telefon eller epost og fortell litt om deg selv og hvorfor du ønsker å bo her i en periode.

  1. Du kan leie tømmerhytten, les her >>
  2. Sengetøy og håndklær kan også leies for kr. 112.-
  3. Du lager din egen vegetarmat
  4. Du gjør din egen yoga / meditasjon i pyramiden
  5. Bruke badstuen etter avtale
  6. Kanskje er det karma yoga – kanskje ikke
Hvordan er fellesskapet i Ashrammen?

For det første: Dette er en liten Ashram. Hvis du flytter inn er du kanskje den eneste utenfra som er i Ashrammet. Inn imellom vil det også bo andre her en uke eller en helg.

Audhild og Bjarke som driver Ask kurssenter, bor i huset ovenfor senteret. Vi driver også en yogaskole i Bergen og underviser der både på dag- og kveldstid fra mandag til torsdag. Med andre ord: Vi har det travelt med den daglige driften av stiftelsen. Det betyr at det er opp til deg selv å få til en god daglig rutine med yoga og meditasjon.

På den andre siden er det nok å se til når man driver et sted som dette i tillegg til Yogaskolen i Bergen. Det er derfor mulig og ønskelig for oss at du gjør noe karmayoga. Det kan være praktiske oppgaver som å jobbe i hagen, vedlikehold av kurssenterets eiendom, klargjøre kurssenteret for neste retreat, rydde og gjøre rent innendørs og ute, etc. I den sammenheng vil du være sammen med oss og bli veiledet i de forskjellige praktiske oppgavene.

Karma yoga
Karma yoga
Karma yoga
Enjoying life