Surdeigsbaking, badstue og yoga
Lørdag 7. mai på Ask kurssenter
På kurset reflekterer vi på forhold mellom surdeigsbaking og yoga: som surdeigsbrød tar vi oss tid og puster dypt, vi tenker deig- og kroppsbevissthet, vi mediterer på sansene. Vi bruker urkorn for å lage næringsrike brød som smaker nydelig.
- Hva surdeig er og hvorfor det er sunt for kroppen.
- Hvordan lage egen surdeigstarter og mate den.
- Om forskjellige typer norsk urkorn
Alle får blande egen deig og tar den med seg hjem for å steke senere. Alle får med seg litt surdeig og oppskrifter pluss oppfølging etter kurset.
Til lunsj steker vi et brød og nyter det med en vegetar suppe og godt pålegg. Mens deigen hviler, tar vi en tur i badstuen og i yoga rommet, hvor Audhild underviser i et godt yogaprogram med avspenning.
Dagsplan:
Fra | Til | Aktivitet | |
---|---|---|---|
11:00 | – | 12:00 | Foredrag om |
12:00 | – | 12:30 | Alle blander egen deig + vi venter med å blande inn saltet |
12:30 | – | 13:00 | Lett lunsj: suppe + brød + pålegg / vi tilsetter salt i deigen |
13:00 | – | 14:00 | Badstue |
14:00 | – | 14:15 | Vi strekker litt i deigen og observerer utviklingen |
14:15 | – | 15:15 | Vi strekker kroppen og sinnet: Yoga og avspenning med Audhild |
15:15 | – | 16:00 | Vi streker igjen i deigen |
16:00 | – | 17:00 | Vi former deigene eller venter litt mer eller legger i brødform eller hevekurv |
17:00 | – | 18:00 | Vi deler ut surdeigen til alle. Repetisjon og oppsummering. |
18.00 | Alle reiser hjem med egen deig |
Opplegget vil bli tilpasset antall deltakere. Max 12 deltakere på dette kurset.
Sted: Ask kurssenter, Floridavegen 81 – tømmerhuset, 5307 Ask på Askøy. Floridavegen er til høyre når du ser Spar butikken til venstre.
Tidspunkter: Kurset går fra lørdag kl. 11 til ca kl. 18. Buss fra Bergen kl. 9.10 og fra Ask til Bergen kl. 18.10. Med bil tar det ca 1/2 time fra Bergen.
Ta med: Bakebolle, tresleiv, slikkepott, forkle, et lite glass med lokk, to håndklær, bade- og yogaklær.
Pris: Kr 1.200 som inkl. undervisning i surdeigsbaking, lunsj, badstue, yoga og hefte med oppskrifter.
Kursleder
Sabine Henlin-Strømme
Kursholderen Sabine Henlin-Strømme har drevet Sabines Surdeig og holdt kurs i surdeigsbaking i Bergen siden 2016. Hun har praktisert yoga og meditasjon i over 10 år og er opptatt av økologi, lokal og bærekraftig mat.
Ask Kurssenter
Kontakt:
Ask kurssenter
Floridavegen 81
5307 Ask
audhild@stillhet.no
+47 56 15 15 00
Surdeigskurs
Påmelding
Bare klikk Hurtigvisning knappen for direkte påmelding eller klikk bildet for å gå til en mer detaljert påmeldingsside. Vi tilbyr sikker betaling med Vipps, VISA eller MASTER kredittkort.
Etter påmelding sender vi bekreftelse med kopi av faktura og mer informasjon om fremkomst med bil eller buss Bergen.