Tema-lørdag i Strandgt 201 med Martine Short

Lørdagsyoga med Martine på Yogaskolen i Bergen

Hver lørdag (eller søndag) en gang i måneden vil Martine ha en Tema-time med undervisning i klassisk inspirert yoga. Alle er velkomne og det er ikke ingen krav til tidligere deltakelse på kurs her eller andre steder.

YIN VELVÆRE & HIMMELSK HVILE 23. mars

YIN VELVÆRE & HIMMELSK HVILE

LØRDAG 23. MARS KL.10-11:30

med yogalærer Martine Short

På denne tematimen skal vi utforske to dypt avslappende praksiser som vil gi deg ro, fornyet energi og forbindelse med ditt indre selv: Yin Yoga med berøring / massasje og Yoga Nidra.

Vi begynner med Yin yoga som er en meditativ praksis der vi holder stillinger i lengre tid, vanligvis 3 til 5 minutter. Dette gir oss muligheten til å nå dypere lag av bindevev og muskler, samtidig som vi åpner opp energi kanalene i kroppen. Når en er i yin stillingene vil læreren tilby myke berøringer for å hjelpe deg med å slappe av enda mer og dykke dypere inn i avspenningen. Berøring kan virkelig forsterke opplevelsen av å være til stede i kroppen og gi en følelse av omsorg og trygghet.

Vi vil deretter bevege oss inn i Yoga Nidra, også kjent som “yogisk søvn”. Dette er en dypt avslappende praksis der du ligger i en behagelig stilling og gjennom en guidet meditasjon vil du bli tatt med på en indre reise gjennom forskjellige bevissthetslag, fra det fysiske til det mentale og det emosjonelle. Yoga Nidra er en kraftig praksis for avspenning, helbredelse og transformasjon.

I løpet av denne tematimen vil du få muligheten til å oppleve dyp hvile, ro og forbindelse med ditt indre selv. Det er ingen prestasjonspress eller behov for å strekke deg langt. Det handler om å være til stede i øyeblikket, lytte til kroppen din og gi deg selv tillatelse til å hvile og gjenopplade.

SOLHILSEN INTENSIV 20. april

SOLHILSEN INTENSIV

LØRDAG 20. APRIL KL.10-11:30

med yogalærer Martine Short

Velkommen til tematimen Solhilsen intensiv – en dynamisk og kraftfull yogatime som hyller solens energi og gir deg en oppkvikkende start på dagen.

I denne timen vil vi fordype oss i Solhilsenens magiske flyt, som er en hjørnestein i yoga praksisen. Solhilsen er en sekvens av sammenkoblede asanas (yogastillinger) som synkroniserer bevegelse og pust for å skape flyt i praksisen. Gjennom oppmerksom pust vil vi oppnå en tydeligere kontakt med oss selv i kroppen og samtidig kunne finne stillheten midt i bevegelsene.

Vi vil utforske forskjellige varianter av Solhilsen (korte varianter, lengre varianter, meditative solhilsninger og kraftfulle solhilsninger) og bli kjent med hvordan en kan integrere Solhilsen i hjemmepraksis. Gjennom den dynamiske flyten vil vi bygge opp indre varme, øke blodsirkulasjonen og frigjøre spenninger i muskler og ledd.

Om du så bare vil gjøre litt yoga om dagen, så er en eller annen form for Solhilsen en perfekt praksis å gjøre.

Tematimen idag vil være energisk og utfordrende, men samtidig tilpasset for deltakere på alle nivåer. Den vil invitere til kreativitet og følelsen av frihet gjennom bevegelse. Varmt velkommen!

Martine Short

Martine ShortMartine Short er født og oppvokst i Bergen, er gift med Brakar Utne og sammen har de en tenåringsdatter og tvillinger på straks 10 måneder. Hun tok sin yogalærerutdannelse hos Peo og Parvati over 3½ år og har nå undervist yoga og meditasjon i ca 10 år.

Videreutdanning i blant annet Yin yoga og Yoga for gravide. Martine har Klassisk yoga som sin grunnmur i undervisningen, men har også utviklet sin egen undervisningsstil over årene gjennom alle opplevelsene og møtene hun har hatt med yoga – og med seg selv.

Hun startet sin egen bedrift i 2014 og har siden den gang undervist hos ulike yogastudioer & crossfit sentre, for ansatte i barnehage og sykehjem, innsatte i Bergen Fengsel – og er nå leder for yogastudioet, Yoga Nor som holder til i Knarvik.

Martine vil undervise hos Skandinavisk yoga og Meditasjonsskole i byen fra høsten 2023, det vil være tematimer med henne en gang i måneden – og hun vil starte opp et 6 ukers kurs i oktober i Det klassiske yogaprogrammet.

Martine elsker alt som er kreativt, levende, koselig og behagelig – fra maling og plantearbeid, prosjektjobbing, møter med ulike mennesker, til hvile og avspenning. Hun har et liv som er preget av selvutvikling, tilstedeværelse og bevissthet, noe som ofte blir delt på ulike måter gjennom undervisningen. Å kunne være et sted hvor det er rom for vekst – er noe som hun synes er viktig og noe som hun ønsker å gi til andre.

Du kan også påmelde deg på per epost. Hvis du gjør det oppgi navn, adresse, fødselsdato og mobilnummer. Oppgi også denne informasjonen for evt. andre personer du melder på.