Utleie av Ask kurssenter

Map of Ask Retreat Centre

Trykk på bildet for å se en stor utgave av kartet over Ask kurssenter

Som det sees på våre sider kjører vi mange forskjellige retretter, men i hovedsak innen yoga og meditasjon. Hvis du og / eller din bedrift / organisasjon er på jakt etter fasiliteter som Ask kurssenter tilbyr er det mulig å leie stedet. Senteret har soveplasser til ca 10-13 personer. Ta kontakt med Bjarke for en oversikt over ledige tider. For kostnader knyttet til leie av kurssenteret – se nederst på denne siden. 

Ask kurssenter ligger ved sjøen på østsiden av Askøy, 20 km nord for Bergen. Den består av følgende hus / hytter:

Tømmerhuset

Tømmerhuset er kurssenterets hovedhus. Den er oppført i håndlaft i 1994 og inneholder: Moderne kjøkken med gasskomfyr og 2 store kjøleskap, koselig daglig- og spisestue med peis, stor sørvendt terrasse for spising ute om sommeren, toalett og bad og 3 soverom med henholdsvis 3, 2 og 1 seng.

Yogarommet

Yogarommet (under tømmerhuset) er ca. 50 kvm. Det plass til ca 16 ved alle former for aktivitet + læreren. Garderobe og et toalett.Både Yogarommet og Pyramiden har furugulv (med vannbasert gulvvarme), futon yogamadrasser, (sticky-mats tilgjengelig), ullpledd, meditasjonsputer og godt hi-fi anlegg med oppsett for å bruke iPod. I det store yogarommet er det også et hjemmekino 7.1 system med projektor og 120” storskjerm.

Pyramiden

Pyramiden er ca 36 kvm med skrå vegger. Badstue, garderobe, toalett og to dusjer i underetasjen.

Badstue

Badstue under Pyramiden vil være tilgjengelig under kurset. Her er det også to dusjer og et toalett. Badstuen er bare på de 1-2 timene den er i bruk og ikke hele dagen. Bruk av badstuen er derfor noen som blir avtalt og organisert av kursholder.

Tømmerhytten

Tømmerhytten (ved sjøen) har plass til 1 på hems + 1 i stue = 2 personer. Toalett og dusj. Minikjøkken med komfyr og kjøleskap.

Alkoven

Alkoven har plass til 1 + 2 = 3 personer. 2-sengs rommet kan også brukes som et enkelt rom. Vask på begge rommene. Tørrklosett og ikke dusj.

Til hver seng er det dyne og pute, men deltakeren bringer selv sengetøy (laken, dyne- og putetrekk) og håndkle. Det kan evt. leies for kr 212 per sett. Det er ikke tillatt med sovepose og det brukes laken, dyne- og putetrekk (ikke bare lakenpose).

LEIE PRISER Ask kurssenter:

1. Pris for leie av Ask kurssenter: Leien inkludere bruk av hovedhuset (tømmerhuset) med kjøkken, oppholdsrom (spisestue) og yogarom i underetasjen. I tillegg er det tilgang til Pyramiden med badstue i underetasjen og meditasjonsrom øverst. Det koster kr 2.400 per døgn. En helg (fredag kl 17 – søndag kl 17) koster kr 4.800. Overnatting for kurslederen og kokken er inkludert i prisen, men elevene betaler hver især for overnatting.

2. Pris for overnatting: Kursdeltakere kan bo i enerom, dobbeltrom eller 3-sengsrom i Tømmerhuset, Alkoven og Tømmerhytten. Kursdeltakerne betaler kr 450 per døgn og de betaler direkte til Ask kurssenter (eller gjennom leietaker hvis ønskelig) ved ankomst.

3. Introduksjon til kurssenteret: Leietaker er også innforstått med, at vi gir praktiske opplysninger om bruk av kurssenteret til alle kursdeltakerne når kurset deres starter opp – og tar imot betaling for overnatting. I tillegg vil vi før avreise gi veiledning (med skriftlig liste) om rengjøring av både private rom og fellesareal.

4. Matlaging: Maten må være vegetarisk. Dere må ordne all matlaging selv. Kjøkkenet er godt utstyrt med stort kjøleskap, frys, gaskomfyr, oppvaskmaskin, kjøkkenmaskiner etc. Det er en god dagligvarebutikk (Spar) 1 km fra Ask kurssenter.

5. Avfall: Vi har omfattende resirkuleringspraksis / kompostering som dere også må følge.

6. Rengjøring: Gjennom oppholdet er dere selv ansvarlige for å holde yogarom, pyramide, badstue, spisesal, kjøkken, andre felles rom rene og ryddige. På slutten av oppholdet får dere veiledning og en liste etter hvilken alle gjør rent sine egne rom og fellesareal.

Hvis vi må rengjøre kurssenteret etter dere er prisen NOK 1.500.

Les mer om praktiske informasjoner >>

Les mer om å komme fram >>

Det er ingen arrangert transport fra flyplassen. Taxi fra flyplassen koster ca NOK 8-900.

Reservasjon / depositum

Ved reservasjon betaler dere et depositum på kr. 1.000 per dag for perioden dere ønsker å leie. Depositumet blir trukket fra sluttsummen, men vil ikke bli betalt tilbake om dere avbestiller kurset.

Vi anbefaler 3 retreat typer:

  1. Helge retreat: (fra fredag kl 17 til søndag kl 17). Depositum: kr. 2.000.
  2. 5-dagers Retreat: (fra tirsdag kl 18 til søndag kl 13). Depositum: kr. 5.000.
  3. 10-dagers Retreat: (fra onsdag kl 18 til lørdag kl 13). Depositum: kr. 10.000.

På Ask kurssenter har vi mange forskjellige typer retreats – mest yoga og meditasjon – men også Zen-meditasjon, Mindfulness Retreats, Kreativ maling retreat og Skuespill retreat har vært gjennomført med gode tilbakemeldinger.

PRISER dagleie:

Dagleie hele hovedhuset med tilgang til kjøkken, stue, bad og yogarom inkludert bruk av badstue: kr 2.400.
Dagleie bare yogarom i hovedhuset eller pyramiden inkludert bruk av badstue: kr 1.500.
Timeleie bare yogarom i hovedhuset eller i pyramiden inkludert bruk av  badstue: kr 350.

Depositum for reservasjon av dagleie/timeleie er 20% av leien. Depositum blir ikke refundert ved evt avbestilling. Til gjengjeld er det ingen avbestillingsfrist.

Badstuen står ikke på hele dagen, men bare de 1-2 timene den er i bruk. Se elles ovenfor for annen praktisk informasjon for senteret.

Introduksjon til yoga, dybdeavspenning og meditasjon inkludert

Vi som driver Ask kurssenter har mange års erfaring med undervisning i klassisk yoga, dybdeavspenning og meditasjon. En av oss underviser dere gjerne en eller flere ganger i enten et yogaprogram, 1-2 timer (inkludert fysiske øvelser, pusteteknikker og dybdeavspenning) eller en dybdeavspenning / meditasjon, 30 min. Det kostet NOK 1.000 per time. Hvis ønskelig gir vi gjerne en halv times gratis introduksjon til yoga.