4-dagers velværeretreat på Ask kurssenter

Elisabeth og Audhild har gleden av å arrangere og tilby velværedager på Ask kurssenter. Det vil ikke være et kurs eller retreat i vanlig forstand, du administrerer dagene dine etter det behovet DU måtte ha.

I løpet av kurset vil det hver dag være tilbud om forskjellige aktiviteter som morgenyoga, Egoscue-trening, turer i gruppe eller alene, kanoturer og bading i fjorden. Badstuen vil være varm hver ettermiddag. Det blir også anledning til å ta magnesiumfotbad og få massasje. Det blir hver dag satt opp et program for dagen og du deltar på det du ønsker. Kanskje du bare trenger noen avstressende dager i naturskjønne, rolige omgivelser ved fjorden. Alle tilbud bortsett ifra massasje er inkludert i prisen.

Måltidene

Måltidene består av velsmakende vegetarmat av økologiske råvarer. Det blir tre måltider i løpet av dagen: frukost, lunsj og middag. En av dagene planlegger vi en lengre tur og vi smører matpakke til lunsj og spiser på turen. Det blir tilgang til kaffe, te, frukt og nøtter mellom måltidene.

Praktisk deltakelse

Normalt er det karmayoga på våre retreat. Les evt mer her: På denne retreaten reduserer vi det til et minimum. Det betyr at vi lager en liste der du skriver deg opp til oppvask etter måltidene. Du kommer til å delta to – tre ganger alt etter hvor mange deltaker det er på retreaten.

Ryggradsvridning

Yoga

Morgenyoga vil bestå av fysiske øvelser og enkle pusteteknikker. I utgangspunket blir det et relativt enkelt program som løsner muskelspenninger og gir deg fysisk og psykisk velvære. Du kommer til å lære en del øvelser som du selv kan bruke i din hverdag.

Vi går fram trinnvis. Ved å bruke kroppen i de forskjellige yogaøvelsene og stillingene oppdager du den igjen. Du utvikler en større følsomhet overfor kroppen, fjerner spenninger, får mer overskudd. Gjennom pusteøvelsene kommer du i kontakt med ditt indre overskudd; den psykiske energien.

Egoscue

Dette er en treningsform med øvelser hentet både fra yoga, pilates og fra biomekanisk tenkning. Øvelsene har som formål å øke funksjonaliteten i muskler og ledd. Ved systematisk bruk kan øvelsene rette opp skjevheter i kroppen som forårsaker smerte. Med egoscue-øvelsene får du trent styrke, balanse, koordinasjon og smidighet.

Avspenning

Hver ettermiddag før middag, blir det en avspenning på ca 20 minutter. Da ligger du på en madrass i yogarommet med et pledd over deg. Vi trekker for gardinene og Audhild eller Elisabeth instruerer i avspenning som gir en dyp og god hvile. Faktisk kan mange spenninger i kroppen slippe taket bare ved å ligge stille og følge instruksjonene. Du kan oppleve en dyp hvile i deg selv.

Turer

Ved HavetAskøy har mange fine turområder. For å komme rask ut i skog og mark kommer vi til å kjøre bil noen få kilometer. Turene er lette og vi tilpasser tempoet. Fra to av toppene er det flott utsikt over øyen og ut mot havet. Vi har kart over turer slik at du selv kan gå på tur utenom de arrangerte turene.

Dersom været tillater det, smører vi niste og kjører en times tid til Sund på Sotra og går på tur utover mot havet. 

Massasje

Ønsker du massasje under oppholdet, bestiller du dette på forhånd for å sikre deg time og for at vi kan avtale dette med massøren. En  massasje på ca 1 time og 15 min vil koster kr 800.

Et dagsprogram vil se omtrent ut som dette:

Fra TilAktivitet
7.308.45Morgenyoga med Elisabeth
9.0010.00Frukost
10.3012.30Tur til bakker og topper på Askøy
13.00 Lunsj
14.0017.00Fritid til kanotur, gåturer, badstu mm
15.0017.00Badstuen er varm
15.0017.00Massasje på bestilling

17.00

18.00

Egoscue med Audhild

18.00

 18.30

Avspenning med Elisabeth / Audhild

18.3019.30Middag
21.00 22.00

Lett yoga / meditasjon / avspenning / film / sufidans

Elisabeth & Audhild

Elisabeth & Audhild

Lærene

Audhild Naustdal og Elisabeth Roland

Elisabeth har treårig utdanning i klassisk yoga og meditasjon fra Yogalærerskolen i Norge og har undervist siden 1997 i mange forskjellige sammenhenger og for mange ulike grupper, som lærere, skoleelever – barn og ungdom, skuespillere, rusmiddelavhengige, personale på forskjellige institusjoner og andre arbeidsplasser.
Audhild er utdannet hos Skandinavisk yoga og meditasjonsskole og har undervist siden 1990 og drevet Ask kurssenter og avdelingen i Bergen, sammen med Bjarke Jørgensen. For noen år siden tok hun en utdannelse i Egoscue metoden og vil undervise i dette på retreaten.

Praktiske opplysninger

Kurssted: Ask Kurssenter på Askøy – ca. 2 mil nord for Bergen. Kurssenteret ligger koselig til ved sjøen med fine turmuligheter i nærmiljøet. Overnatting i 1 og 2-sengsrom i Hovedhuset, Tømmerhytten, Alkoven, Naustet eller Sjøutsikten. Yoga og meditasjon gjør vi i Yogarommet og/eller i Pyramiden. Se bildene fra kurssenteret i vårt galleri >>

Les også avsnittet om beliggenhet og fremkomst til kurssenteret.

Påmelding

Meld deg på i god tid da kursene ofte blir fulle. Påmeld deg (og betal) via våre nettsider eller send epost med angivelse av kurs, navn, adresse, telefon og fødselsdato. Etter påmelding sender vi bekreftelse med faktura og mer informasjon om fremkomst med bil eller buss fra Bergen.

Avmeldingsfrist: Avmelding må skje skriftlig per brev eller epost. Ved avmelding senere enn 1 måned før kurset betales 25% av kursavgiften. Hvis senere enn 14 dager betales 60% og senere enn 1 uke eller ved avmelding etter kursstart betales full pris. Avbestilling ved sykdom: Legg ved legeerklæring som dokumenterer sykdommen og du betaler kun et administrasjonsgebyr på kr. 500,-.

Et velværeretreat er en unik anledning til å stresse ned og lade opp batteriene. Under en retreat tar du en pause fra dine daglige påvirkninger, inntrykk og vaner.

Det er en god opplevelse å legge hverdagen til sides for en stund. Under oppholdet vil du oppleve at roen senker seg og etter retreaten vil du oppleve ny energi og inspirasjon til å ta fatt på hverdagen igjen.

Kursstedet er røykfritt, men viss du ikke klarer å la være, så tar du deg en tur alene så det ikke sjenerer de andre.

Velkommen til velværeretreat.

Inspirasjon og mer lesning

Om yoga

Yoga
Ikke et ondt ord om sved og anstrengelse, men med yoga er der tale om et velvære der grunder sig på andre principper.

Yoga og den finere energi
Selv om «De små luft- og spændingsfrigørende øvelser» er det første yogaprogram du møder på vores kurser, er det ikke bare for begyndere, det har også en dybere virkning. Pawanmuktasana, som det også hedder, ses ud fra en viden om vitalenergien, som i Indien kaldes Prana og i Kina Ki.

Om pusteteknikker

Hvorfor holde vejret?
Yogaens åndedrætsøvelser virker stærkt og præcist.

Rigelig med ilt!
Lægen blev nervøs: Opstår der mangel på ilt når jeg laver åndedrætsøvelser og holder vejret? Så han undersøgte sagen.

Træk vejret gennem næsen!
Det giver mere ilt til blodet, styrker immunforsvaret og er også godt for hjertet.

En EEG-måling på vekselåndedrættet, Nadi Shodana
En forbedret balance i hjernen gør dig klar, optimistisk og udadvendt!

Om neseskylling
Om dybdeavspenning

Meditativ dybdeafspænding
Lidt introduktionssnak om Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra…

Om meditasjon og avspenning

Om å oppdage stillheten
Artikkel av Swami Janakananda. Om bruken av oppmerksomhet i Tantra, om å ligge på ryggen i Savasana og Yoga Nidra – og litt om meditasjonen Antar Mauna (Indre Stillhet), metoder som i vår tid er hentet frem i lyset av Swami Satyananda.

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation – hun kaldte det noget andet.

Om Indre stillhet meditasjon

Indre Stilhed meditation
Om den tantriske meditationen Antar mauna (Indre stilhed) – og om dens forfædre og søskende. En perle af en meditation – på én gang den mest grunnlæggende og avancerede. Den inledes med metoder som gør dig selvstændig i forhold til påvirkninger – såvel indre som ydre.

Om evnen til at opleve
«Nævn trolden ved navn, så sprækker den», siger de gamle eventyr. Lærerens fornemste opgave er at vække eleven til at kunne opleve. Den måske mest frigørende og helbredende evne vi ejer.

Om Energiens Kilde meditasjon

Energiens Kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.

4-dagers retreat 2018:

Påmelding

Bare klikk Hurtigvisning knappen for direkte påmelding eller klikk bildet for å gå til en mer detaljert påmeldingsside. Vi tilbyr sikker betaling med PayPal, VISA eller MASTER kredittkort. 

Etter påmelding sender vi bekreftelse med kopi av faktura og mer informasjon om fremkomst med bil eller buss Bergen.

Tidspunkter: Kurset starter onsdag kveld kl. 18.30 og slutter søndag kl. 13.  Kurset er avslappende og det blir god tid til gåturer, badstu og annen rekreasjon.

Ta med: Løstsittende klær, regntøy inkludert tursko.

Priser og betaling

Kurset koster kr. 6500. Kursavgiften inkl enerom, sengetøy og håndklær, vegetarisk mat og undervisning og krever igen forkunnskaper.

Hvis dere er 2 som gjerne vil bo sammen på et dobbeltrom kan dere bestille det ved å kjøpe 2 stk av dette produktet. Dere får da hver 10% rabatt på kurset slik at det vil koste kr. 5.850 per person.

Ask Kurssenter

Ask kurssenter ligger på Ask, ca 9 km nord for Kleppestø på østsiden av Askøy, 2 mil nord for Bergen. Kurssenteret ligger usjenert til ved sjøen med utsikt inn mot Bergen. Det er fine turmuligheter i nærmiljøet.
Kontakt:

Ask kurssenter
Floridavegen 81
5307 Ask
ask@stillhet.no
+47 56 15 15 00