Videokurset «Chakra - esoterisk yoga»

Lesson description

Undervisningen er en balansert blanding av renseteknikker, fysiske stillinger og øvelser, pusteteknikker, holdninger og låse (demninger), avspenning og meditasjon. Praktiske teknikker som virker! Vekking av chakraene betyr at du involverer deg i en prosess hvor du gradvis får mer innsikt i deg selv. Teknisk sett betyr det at kurset har en viss struktur:

1. Vekking av ryggsøylen: De første tre gangene på kurset vil du spesielt arbeide med grunnleggende yoga­øvelser, pusteteknikker, dybdeavspenning og de første trinnene av meditasjonen Det indre rommet - en chakra orientert variasjon av Indre stillhet meditasjon. Du lærer forskjellige dynamiske yogaøvelser som gjør ryggsøylen mer fleksibel og du lærer hvordan du kan få til å sitte godt i en meditasjonsstilling.

2. Vekking av Chakraene og energistrømmene: De neste syv gangene arbeider du med de enkelte chakra i tur og orden. I tillegg vil du også lære den integrerte chakra-meditasjonen Energiens kilde. Jeg anbefaler at du gjør hver av disse syv videoene to ganger etter hverandre. 

3. Integrerte teknikker og meditasjonen Ajapa japa: De siste seks gangene vil vi fortsette arbeidet med chakraene, men i tillegg lære en av de mest spennende meditasjonene som finnes. Ajapa japa er en integrert chakra-meditasjon i åtte trinn.

Velkommen til chakrakurset!

16. Yoga nidra og hele Ajapa japa

Et ypperligt meditativt forløp presenteres denne gangen: Først gjør du dybdeavspenningen <strong>Yoga nidra - vekking av chakraene,</strong> en lang avspenning på ca. 40 minutter og etterpå gjør du hele meditasjonen Ajapa japa. Ved å starte med å gjøre avspenning forbereder du kropp og sinn til å gå dypt i meditasjonen etterpå. Det er et forløp som vi bruker hver dag på våre 5- og 10-dagers fordypelses-retreat på Ask kurssenter og et forløp jeg kan anbefaler i ditt videre fordypningsarbeid. Denne gangen gjør du <strong>hele</strong> meditasjonen <strong>Ajapa japa, </strong>alle åtte trinn. Først de fire første trinnene med mala selvstendig og uten instruksjon. Etterpå instrueres du i Balansen før meditasjonen fordypes enda mer gjennom visualiseringen av Blomsten som åpner opp chakraene. Sist i meditasjonen opplever du Det  indre rommet hvor du introduseres til <strong>Det psykiske symbolet.</strong> <em>God reise videre!</em>

  • 01:49:46
  • 0%
Et ypperligt meditativt forløp presenteres denne gangen: Først gjør du dybdeavspenningen Yoga nidra - vekking av chakraene, en lang avspenning på ca. 40 minutter og etterpå gjør du hele meditasjonen Ajapa japa.

Ved å starte med å gjøre avspenning forbereder du kropp og sinn til å gå dypt i meditasjonen etterpå. Det er et forløp som vi bruker hver dag på våre 5- og 10-dagers fordypelses-retreat på Ask kurssenter og et forløp jeg kan anbefaler i ditt videre fordypningsarbeid.

Denne gangen gjør du hele meditasjonen Ajapa japa, alle åtte trinn. Først de fire første trinnene med mala selvstendig og uten instruksjon. Etterpå instrueres du i Balansen før meditasjonen fordypes enda mer gjennom visualiseringen av Blomsten som åpner opp chakraene. Sist i meditasjonen opplever du Det  indre rommet hvor du introduseres til Det psykiske symbolet.

God reise videre!