Videokurset «Chakra - esoterisk yoga»

Lesson description

Undervisningen er en balansert blanding av renseteknikker, fysiske stillinger og øvelser, pusteteknikker, holdninger og låse (demninger), avspenning og meditasjon. Praktiske teknikker som virker! Vekking av chakraene betyr at du involverer deg i en prosess hvor du gradvis får mer innsikt i deg selv. Teknisk sett betyr det at kurset har en viss struktur:

1. Vekking av ryggsøylen: De første tre gangene på kurset vil du spesielt arbeide med grunnleggende yoga­øvelser, pusteteknikker, dybdeavspenning og de første trinnene av meditasjonen Det indre rommet - en chakra orientert variasjon av Indre stillhet meditasjon. Du lærer forskjellige dynamiske yogaøvelser som gjør ryggsøylen mer fleksibel og du lærer hvordan du kan få til å sitte godt i en meditasjonsstilling.

2. Vekking av Chakraene og energistrømmene: De neste syv gangene arbeider du med de enkelte chakra i tur og orden. I tillegg vil du også lære den integrerte chakra-meditasjonen Energiens kilde. Jeg anbefaler at du gjør hver av disse syv videoene to ganger etter hverandre. 

3. Integrerte teknikker og meditasjonen Ajapa japa: De siste seks gangene vil vi fortsette arbeidet med chakraene, men i tillegg lære en av de mest spennende meditasjonene som finnes. Ajapa japa er en integrert chakra-meditasjon i åtte trinn.

Velkommen til chakrakurset!

15. Stigen og Ajapa japa 1-7

Denne gangen blir du undervist i <strong>Stigen – et chakraprogram.</strong> Det er et meditativt program designet av Swami Janakananda. Programmet er satt sammen som en sekvens av holdninger (Mudra) og pusteteknikker (Pranayama) hvor du vekker oppmerksomheten i chakraene fra bunnen av kroppen og opp til toppen av hodet. En tantrisk meditasjon av beste merke! Til sist fortsetter innlæringen av <strong>meditasjonen Ajapa japa.</strong> Denne gangen gjør du de fire første trinnene med mala selvstendig og uten instruksjon. Etterpå instrueres du i Balansen før meditasjonen fordypes enda mer gjennom et nytt meditativt trinn: Visualiseringen av <strong>Blomsten</strong> som åpner opp og folder ut chakraene. Meditasjonen avsluttes med opplevelsen av Det indre rommet.

  • 01:56:05
  • 0%
Denne gangen blir du undervist i Stigen – et chakraprogram. Det er et meditativt program designet av Swami Janakananda. Programmet er satt sammen som en sekvens av holdninger (Mudra) og pusteteknikker (Pranayama) hvor du vekker oppmerksomheten i chakraene fra bunnen av kroppen og opp til toppen av hodet. En tantrisk meditasjon av beste merke!

Til sist fortsetter innlæringen av meditasjonen Ajapa japa. Denne gangen gjør du de fire første trinnene med mala selvstendig og uten instruksjon. Etterpå instrueres du i Balansen før meditasjonen fordypes enda mer gjennom et nytt meditativt trinn: Visualiseringen av Blomsten som åpner opp og folder ut chakraene. Meditasjonen avsluttes med opplevelsen av Det indre rommet.