Yoga & meditasjon - fortsettere

Yoga & meditasjon – fortsettere

Klassiske stillingerFor å være klar til fortsetterkurset, kreves at du er fortrolig med de teknikkene vi underviser i på grunnkurset. Ikke kun de fysiske øvelsene, men også pusteteknikker og de mentale teknikkene. Hvis du har gjort yoga før, men ikke hos oss, skal du først velge et grunnkurs.

Trening og bruk av oppmerksomhet inngår i nesten alle de fysiske teknikkene i yoga. Det som er nytt i yoga for de fleste av oss, er jo nettopp også opplevelsen av den nære sammenhengen mellom vår kropp og vår psyke.

Når du gjør yoga, kjenner du positive virkninger på din psykiske tilstand og på ditt humør. På tilsvarende måte kjennes det tydelig i kroppen når den mentale og psykiske tilstanden skifter i meditasjonen.

Del og helhet

Du kan saktens ha glede av å gjøre yoga uten at du mediterer. Og selvfølgelig går det an å meditere uten å bruke yogaens fysiske del. Alle de enkelte delene av yogaens store tilbud av teknikker kan brukes helt uavhengig av de andre.

Som flo og fjære er yoga og meditasjon to sider av samme helhet. Før eller senere vil du bli inspirert til å møte yogatradisjonen i sin fulle bredde, og oppleve hvor mye alle delene også støtter og hjelper hverandre.

På grunnkursene jobber du først og fremst med fysisk yoga, pusteteknikker og avspenning. Fortsetterkursene går dypere i undersøkelse av dette, spesielt de klassiske yogastillingene, men introduserer deg også til forskjellige meditasjonsteknikker som Indre stillhetEnergiens kilde og Tratak, avslappet konsentrasjon.

Andre kursmuligheter

I tillegg til kurs en gang i uken i Bergen, tilbyr vi  fordypelseskurs på Ask kurssenter.

Det er Helgekurs, Nyttårskurs, Påskekurs, Pinsekurs, Chakrakurs og dyptgående 5 og 10 dagers retreat på Ask kurssenter og på Håå kurssenter i Sør-sverige, året rundt.

På de konsentrerte kursene får du en umiddelbar og kraftig virkning, mens kursene som går en gang i uken over litt lengre tid gir regelmessighet og stabilitet i forhold til det å ha glede av yoga og meditasjon i hverdagen.

Nivå-beskrivelse for kursene i yoga og meditasjon

Her får du de grunnleggende instruksjoner. Du lærer fysiske yogaøvelser, de første pusteteknikkene og du får alle de vesentlige instruksjonene i dybdeavspenningen Yoga Nidra. Du trener deg i å være i de klassiske yogastillinger i et par minutter og å sitte i en meditasjonsstilling i opp til 20 minutter om gangen. Du vil i tillegg få en grunnleggende erfaring med de første trinnene av meditasjonene Energiens Kilde og Indre Stillhet.

Selv om du har lært yoga et annet sted, begynner du på grunnkurset første gang du kommer til oss. At du har lært yoga et annet sted er sjeldent ensbetydende med at du kan og har lært det vi underviser i. Du skal ha alle instruksjonene med, også til pusteteknikkene og de mentale teknikkene (Yoga Nidra, Indre Stilhet og Energiens Kilde) før du går videre.

For å gå videre til fortsetterkurs er det en forutsetning at du har gått grunnkurs på minimum 6 ganger. Vi anbefaler at du melder deg på et forløp på 12 ganger.

Les mer om grunnkursene

På fortsetterkurs vil du gjenkjenne mange av øvelsene fra grunnkurset, men vi går videre med mer avanserte program. Med den ro i kropp og sinn som du har bygget opp, kan vi nå gå mer i dybden f.eks. ved å bli i de klassiske stillingene i lengre tid. Det viktige er ikke at du er blitt mer smidig, men at du har utviklet en kroppsbevissthet som gjør at du med større ro og konsentrasjon kan følge undervisningen. I meditasjonene sitter vi llengre med det vi allerede har lært, men går også videre med flere trinn. Du må kunne sitte stille i en meditasjonsstilling i mer enn 20 minutter om gangen.

For å være klar til fortsetterkurset, kreves det at du er fortrolig med de teknikkene vi underviser i på grunnkurset. Ikke kun de fysiske øvelsene, men også pusteteknikkene og de mentale teknikkene. Hvis du har gjort yoga før, men ikke hos oss, skal du først velge et grunnkurs.

Chakra kurset er et 1-årig kurs som går 2 timer og 15 min en gang i uken over 24 ganger. På Chakra kurset integreres yogaens finere dimensjoner i undervisningen. Du får mer erfaring med den dyperegående virkningen av yogastillingene, bl.a. ved å være i de i lengre tid – opp til 6 minutter. Du får anledning til å gå videre og oppdage mer omkring de avanserte pusteteknikkene og meditasjonene utvikles og fyller mer i undervisningen. Du blir undervist i hele Ajapa japa meditasjonen (som Energiens kilde er lillesøsteren til) og du lærer hele Indre Stillhet meditasjonen. Sist på kurset vil meditasjonen vare i litt over en time. Chakra kurset er åpent for alle, men vi anbefaler sterkt at du har tatt et grunnkurs og et fortsetterkurs først, slik at du vet mer om hva du går til og er innstilt på å gå i dybden i arbeidet med deg selv.

Les mer om Chakra kurset

yogaskolen i Bergen

Yogaskolen i Bergen, Strandgaten 201, 5004 Bergen. Parkering i Klostergarasjen.

Se detaljert informasjon om hvor vi holder til og hvordan du kommer til oss:

Aktuelle kurs:

Hvis du er elev / student angi Student i rabattfeltet når du kommer til kassen og du får 20% rabatt på kurset. Ta med studentbevis første gang på kurset og vis det uoppfordret til læreren. 

Du kan også påmelde deg på per epost. Hvis du gjør det oppgi navn, adresse, fødselsdato og mobilnummer. Oppgi også denne informasjonen for evt. andre personer du melder på.