Yogabutikken

Yogamatter, bøker, CDer, DVDer, neseskyllingskanner etc. for den kvalitetsbevisste yogi!

Vi sender gjerne varene til deg, da bestiller du på denne side. Du er også velkommen til å stikke innom i vår butikk i Strandgaten 201, 5004 Bergen (på Nordnes nær Nykirken) eller på Ask kurssenter.

Det er åpent før kursene starter man-tors kl 16.30-17. Du kan også gjerne ringe og avtale et tidspunkt for å besøke butikken: +47 56 15 15 00. Det er i tillegg mulig å kjøpe / hente varer på Ask kurssenter.

Hvordan du bestiller på nettsidene: Trykk Hurtigvisning for varen du gjerne vil bestille. Deretter trykk Kjøp og du går direkte til kassen hvor du kan betale med kredittkort eller PayPal. Hvis du gjerne vil lese mer om en vare trykk midt på bildet – det tar deg til en mer utførlig beskrivelse av varen. Prisene i butikken er angitt med moms, men uten frakt. Frakten beregnes under bestillingsprosessen. Du kan også velge å kjøpe varer for henting på Verftet (eller Ask kurssenter) og dermed unngå fraktkostnadene.

Ser du etter kursoversikten for yogakurs i Bergen eller retreat på Ask kurssenter? Trykk på linkene under!

Bøker

Yoga og meditasjon i hverdagen

av Swami Janakananda

Swami Janakananda’s bok om tantrisk yoga og meditasjon. En bestselger i hele Europa som også er utgitt i USA og Australia. Her gjennomgås yogaprogram med både fysiske øvelser, pusteteknikker, avspenning, konsentrasjon og meditasjon. Øvelsene er særdeles godt illustrert med foto. Boken gir en informativ og usekterisk innføring i yogatradisjonen.

En praktisk og inspirerende bok for ditt eget arbeid med yoga og meditasjon.

How to Attain Enlightenment

by James Swartz

The Vision of Nonduality

This complete guide to enlightenment presents the wisdom of the ancient science of self-inquiry, a time-tested means for achieving spiritual freedom. The author convincingly refutes the popular view that enlightenment is a unique state of consciousness and debunks a host of other myths. In his straightforward style, he reveals proven methods for purifying the mind, and takes the reader from the beginning to the end of the spiritual path, patiently unfolding the logic of self-inquiry.

Baby massasje

av Ann Karine Ringstad

Opplev gleden ved babymassasje! I denne boken lærer du hvordan du, ved å sette av tid til babymassasje, kan komme nærmere babyen din og lærer den å kjenne på en ny måte.

Om at spise dyr

Af Jonathan Safran Foer

Med sin sammenfletning af filosofi, litteratur, videnskab og erindring samt et større detektivisk arbejde griber Foer fat om de mange historier, vi benytter for at retfærdiggøre vores spisevaner: folklore og populærkultur, familietraditioner og national mytologi, uholdbare fakta og dybt rodfæstet fiktion.

Om at spise dyr er resultatet af denne opdagelsesrejse. Du risikerer at måtte revurdere dine spisevaner… På dansk

Økologisk yogamadrass

Økologisk yogamadrass (ull)

Økologisk yogamadrass til klassisk yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon med økologisk sertifisert fyll i ull og slitesterk trekk (brunoransje) i økologisk bomull som kan vaskes. Str: 200 x 75 cm.

Yogamatte i økologisk ull / latex

Yoga matte av økologisk ull med glidebestandig underside i latex og sydd kant rundt hele matten. Matten har de gode egenskapene til ullen: et hudvennlig naturmateriale som gjør teppet slitesterkt, smussavvisende og temperaturregulerende. Str: 200 x 75 cm.

 

Å sitte godt i meditasjon

I meditasjon vendes oppmerksomheten innover og det er ikke meningen at du skal være opptatt med hvordan du sitter. Komfort er derfor viktig. En riktig dimensjonert krakk eller pute vil løfte bekkenet over knærne og gi naturlig retthet i ryggen. Puten egner seg best for de som er smidig nok i knær og hofter til å kunne sitte med korslagte ben. Er dette vanskelig i utgangspunktet vil en meditasjonskrakk være mer komfortabel. Med krakken sitter du på knærne med krakken mellom legger og lår.

Økologisk meditasjonspute

Anatomisk formet økologisk meditasjonspute som gir god plass til føttene og jevn støtte under baken og lårene. Puten har avtakbart yttertrekk i slitesterkt bomull og et innertrekk fylt med bokhveteskall. Putens høyde kan lett justeres ved å ta ut/inn bokhveteskallene. Fåes i fargene brunoransje eller mørkblå.

Meditasjonskrakk

Settes mellom legg og lår når du sitter på knærne. Gjør det enkelt å sitte rett i ryggen og samtidig komfortabelt på gulvet. Bennene på krakken kan lett legges inn slik at den er veldig transportvennlig.

 

Treningsmatter

Manduka Eko lite

Manduka Eko lite er toppmodellen innen sticky matter. Matten er økologisk fremstilt av naturlig gummi. Kan brukes på begge sider. Ligger stødig og fast. Du sklir aldri på denne matten. Velg mellom flere farger. Størrelse: 180 x 61cm – 4 mm tykk.

Neseskylling og Himalaya salt

NoseBuddy neseskyller

Hardplast

– med ekstra lang tut som gir større vanntrykk. Godt egnet hvis det er liten passasje i nesen. Leveres med måleskje for salt og bruksanvisning. Velg mellom blå, rosa eller grønn kanne.

Himalaya krystall salt

Egen import fra India

Himalaya krystall salt i flott bomullspose. Vårt salt kommer fra Varanasi i Nord-India og er et Fair Trade produkt som vi selv har importert. Anbefales til neseskylling og matlaging. Har en myk og fin smak.

Diverse

Mala

Meditasjonsverktøy

En mala er en kjede med vanligvis 108 perler eller frø av forskjellig art som brukes til mantraresitasjon og i tantriske meditasjoner. Disse malaer er håndlaget i India. 

Torronteras ørelys

Hopilys

Torronteras ørelys kan brukes for velvære og avspenning. I alternativ medisin anses ørelys å gjøre øret rent, bedre hørselen og lindre tinnitus. Bruken av ørelys kan også bekjempe betennelser og hodepine.

Chakra illustrasjon

fra Swam Editions

Flotte chakra illustrasjoner fra Swam Editions i Frankrike. Chakra illustrasjonen består av 8 bilder som hver måler 22 cm x 22 cm. De 8 bildene er knyttet sammen med oransje tråd og blir da en lang remse du kan henge opp på veggen. Denne remsen er ca 176 cm høy og 22 cm bred. Til inspirasjon i hverdagen!

DVD

Paul Grilley: Yin Yoga – 2 DVD

Yin yoga med Paul grilley – dobbel Dvd

En engelsk språklig dobbel DVD på 6 timer med Paul Grilley. En av de få inspirerende DVD’er med genuin gode instruksjoner i bl.a et innmari godt hofteprogram og et fordypende program for ryggen. I tillegg mange små yogaprogram og et spennende foredrag om de mer esoteriske virkningene av klassisk yoga.

Guidet innføring i yoga og meditasjon

Klassisk yoga og meditasjon med Amrit – Trippel Dvd

Første norske Dvd-sett med både yoga og meditasjon. En guidet innføring i teknikker og metoder fra yogatradisjonen gjennom tre nivåer. Hver Dvd og program har forskjellige versjoner; en introduksjonsversjon, en fullversjon og en kort versjon når du har mindre tid. Fra undermenyen kan du gå direkte til avspenninger og meditasjoner.

Dvd-settet inneholder: 45 fysiske øvelser, 4 pusteøvelser, 7 avspenninger og 5 meditasjoner.

Pappa 44 år:
“Jeg er igang med 3xdvd’en, og jeg må si det er et svært gledelig gjenhør!! Har savnet kursene etter vi flyttet ut av byen. Dette er gull!!

CDer / Album

To avspenningar, knipeøvingar og meditasjon

av Audhild Naustdal

På dette album instruerer Audhild i to avspenningar: Falle til ro 10 min og Kroppen og naturen på 20 min. Det blir brukt god tid på Knipeøvingane og du får ei grundig trening av musklane i bekkenbotnen. Meditasjonen er basert på eit djupt og roleg åndedrett som heiter Ujjayi og som vi i vår undervisning kallar meditativ pust. Albummet kan kjøpes som CD eller for nedlasting (MP3).

Oplev Yoga Nidra

av Swami Janakananda

Dybdeavspenningen Yoga NidraRemasteret 2012 – fra Nyasa Tantra, veiledet av Swami Janakananda.
Det eneste du trenger å gjøre er å ligge ned og lytte til instruksjonene – helt stille og med lukket øyne. Det er 2 avspenninger på Albummet: En kort på 20 minutter og en lang på 45 minutter. Albummet er å få på dansk, engelsk eller svensk som CD eller for nedlasting (MP3).

Avspenning – en god pause

Serien Avspenning – en god pause består av fem dobbelt-albumer med mer enn 10 timers instruksjon i avspenning. Totalt er det på de ti albumene: 10 korte avspenninger på hver ca 12 minutter, 10 Yoga Nidra avspenninger på mellom 25 og 40 minutter, tre meditasjoner samt to variasjoner av Chakra-sang på de 10 albumene i serien. Her er det et stort tilbud av variasjoner i arbeidet med avspenning. Det er muligheter for å gå på oppdagelse i avspenningsteknikker og -tilstander – fra de enkleste varianter som både egner seg for nybegynnere og mer erfarne, til de mest avanserte praksis. I denne store serien har man grunnlag for et omfattende studie av avspenning, noe som sannsynligvis vil gå over flere år.

10 korte avspenninger

av Peo

Den første dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder 10 korte avspenninger på ca 12 minutter hver. De er variasjoner av to grunnleggende teknikker i avspenning og meditasjon, kroppsbevissthet og opplevelsen av den spontane pusten. I tillegg er det spennende nyanseringer av muligheter i en kort avspenning. En kort avspenning på godt 10 minutter kan gi ny energi og klarhet i hverdagen. Det trengs ikke mer tid enn det.

Fire enkle Yoga Nidra

av Peo

Denne andre dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder fire enkle versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra. De egner seg godt for nybegynnere i dybdeavspenning, men er også spennende variasjoner av Yoga Nidra for mer erfarne. Det er en grundig muntlig introduksjon til Yoga Nidra-teknikken og en god forklaring til bruken av en beslutning, et viktig element i Yoga Nidra. Vi synes alle det er spennende med aktivitet, da føler vi oss levende. Vi utsetter oss konstant for mengder av inntrykk fordi de stimulerer oss. Det er lett å glemme at vi har bruk for å balansere dette med ro og avkobling, her er det også en levende bevissthet som stimulerer vår livsfølelse.

Tre dypere avspenninger

av Peo

Denne tredje dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder tre dypere versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra med variasjoner i bevissthetsreisen rundt i kroppen, i chakra-konsentrasjonen og i utforskingen av sinnets billedskapende evne. Man bør være kjent med dybdeavspenning, for eksempel gjennom Peos fire enkle Yoga Nidra avspenninger, for å ha utbytte av de dypere Yoga Nidraer. I tillegg er det en avspenning, Stillhet og våkenhet, som stimulerer til økt våkenhet i dybdeavspenning.

To avanserte Yoga Nidraer

av Peo 

Denne fjerde dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder to avanserte versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra. Her er det utvidet med chakraene via chakra-symboler og chakra-mantraer. Man bør være kjent med dybdeavspenning, for eksempel gjennom Peos fire enkle Yoga Nidra avspenninger, for å ha utbytte av de dypere Yoga Nidraer. I tillegg til de to avanserte Yoga Nidraer er det to av yogaens grunnleggende meditasjoner Kroppsbevissthet og Åndedrettsbevissthet, i lengre versjoner enn de man møter på dobbelt-CD’en Peos 10 korte avspenninger.

Dypeste Yoga Nidra og Chakra-sang

av Peo

Denne femte dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder en avansert versjoner av Yoga Nidra og meditasjonen Chakra-sang. I Yoga Nidraen brukes mantraet OM til å vibrere ekstra liv i alle kroppsdelene under bevissthetsreisen rundt i kroppen og sang av toner og lyder i chakra-konsentrasjonen. Man bør være kjent med Yoga Nidra, for eksempel gjennom de øvrige dobbelt-CD’ene i serien, for å ha utbytte av denne Yoga Nidra. I tillegg er det introduksjon til Chakra-sang og to versjoner av meditasjonen, en enkel og en mer variert.

Frigjør pusten med yoga

av Thomas Moksha Kolby

Anspent pust er blitt vanlig. Pusten påvirker vår tilstand, både fysisk og psykisk. Det er forbausende lett å få det bedre i kropp og sinn ved å jobbe litt med pusten og gjøre avspenning. De tre programmene inneholder enkle og effektive øvelser som fjerner stress og spenninger fra pusten. Du blir guidet gjennom øvelsene og avspenningene. Man trenger ikke å være konsentrert eller gjøre vanskelige stillinger. Du kan laste ned albummet eller kjøpe det som en MP3 CD (kan spilles på nesten alle nyere CD og DVD spillere).

Meditasjonen Indre Stillhet

av Peo

En CD med instruksjoner i meditasjonsteknikken Indre Stillhet. Tre meditasjoner av varierende lengde. Innlagt teksthefte.

Yoga for kropp og sinn

av Peo og Parvati

Muntlig instruksjon i et enkelt yogaprogram som de fleste kan gjøre. Kort avspenning, 11 kroppsøvelser, to pusteøvelser, enkel meditasjon og kort avsluttende avspenning. Det er bilder av øvelsene i plakaten som følger med.

Det Klassiske Yogaprogrammet

av Peo og Parvati

En CD med instruksjoner på norsk/dansk av Solhilsen og Det Klassiske Yogaprogrammet. For de litt mer viderekomne.

Yoga for gravide

av Parvati

En album for gravide med instruksjoner på norsk i fysisk yoga, pusteteknikker, knipeøvelser og avspenning. Fåes som MP3 nedlasting.

CD’er med musikk for yoga og meditasjon

Den indiske musikkeren Roop Verma har laget noen av de beste CD’er med meditativ musikk – både til å lytte til i seg selv og som et bakgrunnsrom for en yogapraksis.

Chetna (Consciosness)

by Roop Verma

This CD contains excellent morning music for easy listening and experiencing the healing properties of music, with Subhash Sarkar on tabla.

Live in Stockholm

by Roop Verma

An extraordinary performance in one of the most prestigious halls of Northern Europe, simultaneously broadcast by Swedish National Radio. With exquisite accompaniment by Subhash Sarkar on tabla and Wini Hald on tamboura, this recording is a musical treat for your heart and soul. It is best suited for evening listening.

Homage to Ganesha

by Roop Verma

Lord Ganesha is the remover of obstacles and bestower of success & abundance. He is traditionally honored first before paying homage to any other Gods. Homage to Ganesha is a musical work inspired by the spirit of Ganesha to help us overcome our day to day challenges of life. This CD is designed for use in devotional practices as well as being a powerful aid to meditation.

Experience Nada Yoga

by Roop Verma

Nada Yoga is the science and practice of meditation on inner sound vibration (Nada) to regain our synchronicity with the rhythm of nature. Nada is that incredible vehicle which influences the body and mind in very distinct but subtle ways. It leads us from a state of imbalance to a state of awareness where healing is automatic. Sounds and guided meditation were recorded live during a retreat in Sweden.