Yogabutikken

Yogamatter, online videoer, bøker, neseskyllingskanner etc. for den kvalitetsbevisste yogi!

Vi sender gjerne varene til deg. Du er også velkommen til å stikke innom i vår butikk i Strandgaten 201, 5004 Bergen (på Nordnes nær Nykirken). Du MÅ i tilfelle ringe og avtale et tidspunkt for å besøke butikken: +47 908 67 062 da vi bare er i byen i forbindelse med undervisning. Det er i tillegg mulig å kjøpe / hente varer på Ask kurssenter.

Hvordan du bestiller på nettsidene: Trykk Kjøp for varen du gjerne vil bestille. Deretter trykk Kjøp og du går direkte til kassen hvor du kan betale med Vipps,  kredittkort eller PayPal. Hvis du gjerne vil lese mer om en vare trykk midt på bildet – det tar deg til en mer utførlig beskrivelse. Prisene i butikken er angitt med moms, men uten frakt. Frakten beregnes under bestillingsprosessen.

Ser du etter kursoversikten for yogakurs i Bergen eller retreat på Ask kurssenter? Trykk på linkene under!

Ny yogabok: Chakra – esoterisk yoga

Chakra – esoterisk yoga

Klassisk yoga og tantrisk meditasjon

av Bjarke Jørgensen

Boken er både en grunnbok i Klassisk yoga og tantrisk meditasjon og en introduksjon til den dypere, esoteriske yogaen. Det er en håndbok i å utforske chakraene gjennom å bruke de kraftfulle redskapene i den klassiske yogaen. Boken er bygget opp slik at selv nybegynnere kan ha glede av den. Du starter med å bli kjent med kroppen, pusten og sinnet gjennom enkle avspen­ninger, gode meditasjonsstillinger, enkle yogaøvelser for ryggen, grunnleggende pusteteknikker og meditasjoner.

Deretter følger du yogatradisjonens tilnærming til vekking av Kundali­nikraften, den slumrende energien: Først får du mer kontakt med Sushumna (den sentrale energistrømmen) gjennom å rense og balansere Ida og Pingala – de to hovedenergistrømmene i kroppen. Videre utvikler du kontakten med hvert chakra gjennom fysiske stillinger, pusteteknikker, andre energiteknikker, avspenning og meditasjon knyttet til dette chakraet. I løpet av boken vil du gradvis lære den integrerte chakra-meditasjonen Energiens kilde.

QR-koder

Yogatradisjonens teknikker læres best ved å følge en muntlig instruksjon. Gjennom boken finner du QR-koder til en del av teknikkene med link til video- og lyd-filer. Det er over syv timer med instruksjoner som gjør innlæringen lettere og gir et større utbytte av teknikkene.

Boken bygger på den klassiske yogatradisjonen og den nøkterne, skandinaviske formen som denne yogaen har fått gjennom de danske yogiene Swami Janakananda og Per Peo Olsen – i tillegg til mine egne erfaringer både i livet, på yogamatten og gjennom å undervise.

Hvis du ønsker å kjøpe boken for videresalg kan den bestilles på forlagets hjemmeside www.bindu.no med 40% rabatt ved kjøp av minimum 10 stk bøker. Det er også mulig å kjøpe boken som e-bok eller pdf for kr. 259.

Kjøpe bilder fra boken?

Plakater fra boken «Chakra - esoterisk yoga»

Det er mulig å bestille kunst-trykk med eller uten ramme av en del av bildene som er brukt i boken. Mange av disse bilder er såkalte yantra (eller kraftdiagrammer) som jeg har laget. Kunst-trykkene blir laget etter bestilling som «Print-on-demand» og sendt fra et trykkeri i Europa. Det er 2-3 ukers leveringstid. Hvis du trykker på et av bildene under blir du videresendt til en bestillingsside hos Bindu.

Bilder med ramme:

Mooladhara YantraSwadisthana YantraManipura YantraAnahata YantraVishuddhi YantraAgya YantraBindu YantraSahasrara Yantra

Online video kurs i klassisk yoga

Videokurs i Chakra – esoterisk yoga

Instruksjon: Bjarke • Model: Sol

Dette kurset er et utvidet supplement til boken: Chakra – esoterisk yoga. Undervisningen følger boken og er en balansert blanding av renseteknikker, fysiske stillinger og øvelser, pusteteknikker, holdninger og låse (demninger), avspenning og meditasjon. Praktiske teknikker som virker! Vekking av chakraene betyr at du involverer deg i en prosess hvor du gradvis får mer innsikt i deg selv. Teknisk sett betyr det at kurset har en viss struktur:

1. Vekking av ryggsøylen: De første tre gangene på kurset vil du spesielt arbeide med grunnleggende yoga­øvelser, pusteteknikker, dybdeavspenning og de første trinnene av meditasjonen Det indre rommet – en chakra orientert variasjon av Indre stillhet meditasjon. Du lærer forskjellige dynamiske yogaøvelser som gjør ryggsøylen mer fleksibel og du lærer hvordan du kan få til å sitte godt i en meditasjonsstilling.

2. Vekking av Chakraene og energistrømmene: De neste syv gangene arbeider du med de enkelte chakra i tur og orden. I tillegg vil du også lære den integrerte chakra-meditasjonen Energiens kilde. Jeg anbefaler at du gjør hver av disse syv videoene to ganger etter hverandre. 

3. Integrerte teknikker og meditasjonen Ajapa japa: De siste seks gangene vil du fortsette arbeidet med chakraene, men i tillegg lære en av de mest spennende meditasjonene som finnes. Ajapa japa er en integrert chakra-meditasjon i åtte trinn.

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner på hvor du finner Online videokurset i Chakra – esoterisk yoga.

Video kurs i Klassisk yoga – grunnkurs

Instruksjon: Bjarke | Elev: Sol

Video kurset er for alle. Du trenger ikke ha gjort yoga eller meditasjon før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Video kurset går over 8 ganger á 1½ time. Undervisningen er strukturert som et forløp der du vil oppleve en utvikling i løpet av kurset. Hvert yoga program har en effekt i seg selv og forbereder også for neste leksjon. Trykk på produktbildet for å lese mer om kurset!

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner for hvor du finner Online videokurset i Klassisk yoga – grunnkurs.

Video kurs i YOGA for GRAVIDE

Instruksjon: Audhild | Elev: Sol, Lise & Hanne

Video kurset er spesielt tilrettelagt for gravide. Du trenger ikke ha gjort yoga eller meditasjon før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Yoga er en behagelig måte å trene kroppen sin på når du er gravid, men yoga er mer enn det.

På mine kurs lærer du også hvordan du kan bruke yogastillinger til å øve deg på å oppleve smerte på en god måte. Du lærer hvordan pusten hjelper deg til å være avspent og du lærer en god pusteteknikk du kan bruke under fødselen.

Kurset er et forløp med progresjon. I løpet av kurset blir ulike temaer tatt opp som smerte, pust, avspenning, fødestillinger og trening av bekkenbunnen. Siste kurskveld blir hele fødselsforløpet gjennomgått med veiledning om hvordan du kan bruke det du har lært som nyttige redskaper under fødselen.

Video kurset går over 7 ganger á 1½ time. Hvert yoga program har en effekt i seg selv og forbereder også for neste leksjon. Trykk på produktbildet for å lese mer om kurset!

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner for hvor du finner Online videokurset i YOGA for GRAVIDE.

Video kurs i Klassisk yoga – fortsettere

Instruksjon: Bjarke & Audhild

På fortsetterkurs vil du gjenkjenne mange av øvelsene fra grunnkurset, men vi går videre med mer avanserte program. Med den ro i kropp og sinn som du har bygget opp, kan vi nå gå mer i dybden f.eks. ved å bli i de klassiske stillingene i lenger tid. Det viktige er ikke at du er blitt mer smidig, men at du har utviklet en kroppsbevissthet som gjør at du med større ro og konsentrasjon kan følge undervisningen. I meditasjonene sitter vi lengre tid med det vi allerede har lært, men går også videre med flere trinn. For å være klar til fortsetterkurs bør du være fortrolig med de teknikkene vi underviser i på grunnkurset. Ikke kun de fysiske øvelser, men også pusteteknikkene og de mentale teknikkene. Hvis du har gjort yoga før – men ikke hos oss – er det en fordel å ta grunnkurset først.

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner for hvor du finner Online video yogakurset for fortsettere.

Video kurs i Indre stillhet meditasjon

Instruksjon: Bjarke

Video kurset er for alle. Du trenger ikke ha gjort meditasjon eller yoga før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Video kurset går over 6 ganger á 1 time og er et forløp hvor du trinnvis lærer Indre stillhet meditasjonen. Trykk på produktbildet for å lese mer om kurset!

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner for hvor du finner Online video kurset i Indre stillhet meditasjon.

Video kurs i Pust og avspenning

Instruksjon: Bjarke

Video kurset er for alle. Du trenger ikke ha gjort yoga eller pusteøvelser før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Video kurset går over 5 ganger á 1 time og er et forløp hvor du gradvis fordyper deg i yogatradisjonens pusteteknikker og avspenning. Trykk på produktbildet for å lese mer om kurset!

Ved kjøp er det viktig at du registrerer deg med epost og passord. Det er grunnlaget for at du etterpå kan se videoene online. Vi sender også en ordrebekreftelsen med tydelige instruksjoner for hvor du finner Online video kurset i pust og avspenning.

Bøker

Giv Slip

av Swami Janakananda

Gi Slip: Om dyp tantrisk yoga og meditasjon – og om å meditere liggende er en svært generøs bok om den tantriske esoteriske yoga- og meditasjonstradisjonen. Den inneholder først og fremst praktisk veiledning basert på en swamis livslange erfaring. Den inneholder lenker og QR-koder til 10 lydfiler med mer enn 4 timers guidede meditasjoner, avspenninger og konsentrasjonsøvelser (på dansk). Boken er vevd sammen med relevant vitenskapelig forskning og er delvis selvbiografisk, blant annet om forfatterens læretid i India på slutten av 1960-tallet. De ca. 100 illustrasjonene og bildene knytter bokens praktiske anvisninger og teksten sammen til en kunstnerisk helhet som kan gi deg innsikt og inspirasjon i hvordan meditasjon og avspenning kan berike ditt liv og din hverdag. Boken er på lettlest dansk og er en skikkelig innbundet praktbok (hardcover) på 369 sider.

Yoga og meditasjon i hverdagen

av Swami Janakananda

Swami Janakananda’s bok om tantrisk yoga og meditasjon. En bestselger i hele Europa som også er utgitt i USA og Australia. Her gjennomgås yogaprogram med både fysiske øvelser, pusteteknikker, avspenning, konsentrasjon og meditasjon. Øvelsene er særdeles godt illustrert med foto. Boken gir en informativ og usekterisk innføring i yogatradisjonen.

En praktisk og inspirerende bok for ditt eget arbeid med yoga og meditasjon.

Meditasjonen Indre Stillhet

av Per Peo Olsen

Boken er en innføring i meditasjonens psykologi og filosofi. Hvordan ser meditasjonen på kroppen og sinnet, på tanker, følelser, humør og reaksjoner? Hva er forskjellen mellom avspenning og meditasjon? Hva er forskjellen mellom sinn og bevissthet? Hvordan nå tilstander av en ekte indre stillhet fylt av levende bevissthet? Er det mulig å finne frem til en autentisk indre kjerne av identitet bak om alle skiftende tilstander og humør? Kanskje blir man utfordret i sin egen forståelse. Vil man lære å praktisere Indre Stillhet, er det grundige beskrivelser av forøvelser til meditasjonen og av alle meditasjonens syv trinn. Med de innlagte QR-kodene føres man direkte til muntlig instruksjon i teknikkene. Det er lettere å praktisere med riktig pedagogisk instruksjon.

Baby massasje

av Ann Karine Ringstad

Opplev gleden ved babymassasje! I denne boken lærer du hvordan du, ved å sette av tid til babymassasje, kan komme nærmere babyen din og lærer den å kjenne på en ny måte.

Om at spise dyr

Af Jonathan Safran Foer

Med sin sammenfletning af filosofi, litteratur, videnskab og erindring samt et større detektivisk arbejde griber Foer fat om de mange historier, vi benytter for at retfærdiggøre vores spisevaner: folklore og populærkultur, familietraditioner og national mytologi, uholdbare fakta og dybt rodfæstet fiktion.

Om at spise dyr er resultatet af denne opdagelsesrejse. Du risikerer at måtte revurdere dine spisevaner… På dansk

Yogamatter

Økologisk yogamadrass (ull)

Økologisk yogamadrass til klassisk yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon med økologisk sertifisert fyll i ull og slitesterk trekk (brunoransje) i økologisk bomull som kan vaskes. Str: 200 x 75 cm.

Yogamatte i økologisk ull / latex

Yoga matte av økologisk ull med glidebestandig underside i latex og sydd kant rundt hele matten. Matten har de gode egenskapene til ullen: et hudvennlig naturmateriale som gjør teppet slitesterkt, smussavvisende og temperaturregulerende. Størrelse: 200 x 75/90 cm.

 

Å sitte godt i meditasjon

I meditasjon vendes oppmerksomheten innover og det er ikke meningen at du skal være opptatt med hvordan du sitter. Komfort er derfor viktig. En riktig dimensjonert krakk eller pute vil løfte bekkenet over knærne og gi naturlig retthet i ryggen. Puten egner seg best for de som er smidig nok i knær og hofter til å kunne sitte med korslagte ben. Er dette vanskelig i utgangspunktet vil en meditasjonskrakk være mer komfortabel. Med krakken sitter du på knærne med krakken mellom legger og lår.

Økologisk meditasjonspute

Anatomisk formet økologisk meditasjonspute som gir god plass til føttene og jevn støtte under baken og lårene. Puten har avtakbart yttertrekk i slitesterkt bomull og et innertrekk fylt med bokhveteskall. Putens høyde kan lett justeres ved å ta ut/inn bokhveteskallene. Fåes i fargene brunoransje eller mørkblå.

Vi har også en ikke-økologisk meditasjonspute fra Yggdrasil yogaskole som er litt rimeligere, men med samme gode sittekomfort. Fåes i fargene rød, plomme eller blå.

Meditasjonskrakk

Settes mellom legg og lår når du sitter på knærne. Gjør det enkelt å sitte rett i ryggen og samtidig komfortabelt på gulvet. Bennene på krakken kan lett legges inn slik at den er veldig transportvennlig.

 

Neseskylling og Himalaya salt

NoseBuddy neseskyller

Hardplast

– med ekstra lang tut som gir større vanntrykk. Godt egnet hvis det er liten passasje i nesen. Leveres med måleskje for salt og bruksanvisning. Velg mellom blå, rosa eller grønn kanne.

Himalaya krystall salt

Egen import fra India

Himalaya krystall salt i flott bomullspose. Vårt salt kommer fra Varanasi i Nord-India og er et Fair Trade produkt som vi selv har importert. Anbefales til neseskylling og matlaging. Har en myk og fin smak.

Diverse

Mala

Meditasjonsverktøy

En mala er en kjede med vanligvis 108 perler eller frø av forskjellig art som brukes til mantraresitasjon og i tantriske meditasjoner. Disse malaer er håndlaget i India. 

Chakra illustrasjon

fra Swam Editions

Flotte chakra illustrasjoner fra Swam Editions i Frankrike. Chakra illustrasjonen består av 8 bilder som hver måler 22 cm x 22 cm. De 8 bildene er knyttet sammen med oransje tråd og blir da en lang remse du kan henge opp på veggen. Denne remsen er ca 176 cm høy og 22 cm bred. Til inspirasjon i hverdagen!

CDer / Album

To avspenningar, knipeøvingar og meditasjon

av Audhild Naustdal

På dette album instruerer Audhild i to avspenningar: Falle til ro 10 min og Kroppen og naturen på 20 min. Det blir brukt god tid på Knipeøvingane og du får ei grundig trening av musklane i bekkenbotnen. Meditasjonen er basert på eit djupt og roleg åndedrett som heiter Ujjayi og som vi i vår undervisning kallar meditativ pust. Albummet kan kjøpes som CD eller for nedlasting (MP3).

Oplev Yoga Nidra

av Swami Janakananda

Dybdeavspenningen Yoga NidraRemasteret 2012 – fra Nyasa Tantra, veiledet av Swami Janakananda.
Det eneste du trenger å gjøre er å ligge ned og lytte til instruksjonene – helt stille og med lukket øyne. Det er 2 avspenninger på Albummet: En kort på 20 minutter og en lang på 45 minutter. Albummet er å få på dansk, engelsk eller svensk som CD eller for nedlasting (MP3).

Avspenning – en god pause

Serien Avspenning – en god pause består av fem dobbelt-albumer med mer enn 10 timers instruksjon i avspenning. Totalt er det på de ti albumene: 10 korte avspenninger på hver ca 12 minutter, 10 Yoga Nidra avspenninger på mellom 25 og 40 minutter, tre meditasjoner samt to variasjoner av Chakra-sang på de 10 albumene i serien. Her er det et stort tilbud av variasjoner i arbeidet med avspenning. Det er muligheter for å gå på oppdagelse i avspenningsteknikker og -tilstander – fra de enkleste varianter som både egner seg for nybegynnere og mer erfarne, til de mest avanserte praksis. I denne store serien har man grunnlag for et omfattende studie av avspenning, noe som sannsynligvis vil gå over flere år.

10 korte avspenninger

av Peo

Den første dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder 10 korte avspenninger på ca 12 minutter hver. De er variasjoner av to grunnleggende teknikker i avspenning og meditasjon, kroppsbevissthet og opplevelsen av den spontane pusten. I tillegg er det spennende nyanseringer av muligheter i en kort avspenning. En kort avspenning på godt 10 minutter kan gi ny energi og klarhet i hverdagen. Det trengs ikke mer tid enn det.

Fire enkle Yoga Nidra

av Peo

Denne andre dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder fire enkle versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra. De egner seg godt for nybegynnere i dybdeavspenning, men er også spennende variasjoner av Yoga Nidra for mer erfarne. Det er en grundig muntlig introduksjon til Yoga Nidra-teknikken og en god forklaring til bruken av en beslutning, et viktig element i Yoga Nidra. Vi synes alle det er spennende med aktivitet, da føler vi oss levende. Vi utsetter oss konstant for mengder av inntrykk fordi de stimulerer oss. Det er lett å glemme at vi har bruk for å balansere dette med ro og avkobling, her er det også en levende bevissthet som stimulerer vår livsfølelse.

Tre dypere avspenninger

av Peo

Denne tredje dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder tre dypere versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra med variasjoner i bevissthetsreisen rundt i kroppen, i chakra-konsentrasjonen og i utforskingen av sinnets billedskapende evne. Man bør være kjent med dybdeavspenning, for eksempel gjennom Peos fire enkle Yoga Nidra avspenninger, for å ha utbytte av de dypere Yoga Nidraer. I tillegg er det en avspenning, Stillhet og våkenhet, som stimulerer til økt våkenhet i dybdeavspenning.

To avanserte Yoga Nidraer

av Peo 

Denne fjerde dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder to avanserte versjoner av avspenningsteknikken Yoga Nidra. Her er det utvidet med chakraene via chakra-symboler og chakra-mantraer. Man bør være kjent med dybdeavspenning, for eksempel gjennom Peos fire enkle Yoga Nidra avspenninger, for å ha utbytte av de dypere Yoga Nidraer. I tillegg til de to avanserte Yoga Nidraer er det to av yogaens grunnleggende meditasjoner Kroppsbevissthet og Åndedrettsbevissthet, i lengre versjoner enn de man møter på dobbelt-CD’en Peos 10 korte avspenninger.

Dypeste Yoga Nidra og Chakra-sang

av Peo

Denne femte dobbelt-CD’en i serien Avspenning – en god pause inneholder en avansert versjoner av Yoga Nidra og meditasjonen Chakra-sang. I Yoga Nidraen brukes mantraet OM til å vibrere ekstra liv i alle kroppsdelene under bevissthetsreisen rundt i kroppen og sang av toner og lyder i chakra-konsentrasjonen. Man bør være kjent med Yoga Nidra, for eksempel gjennom de øvrige dobbelt-CD’ene i serien, for å ha utbytte av denne Yoga Nidra. I tillegg er det introduksjon til Chakra-sang og to versjoner av meditasjonen, en enkel og en mer variert.

Frigjør pusten med yoga

av Thomas Moksha Kolby

Anspent pust er blitt vanlig. Pusten påvirker vår tilstand, både fysisk og psykisk. Det er forbausende lett å få det bedre i kropp og sinn ved å jobbe litt med pusten og gjøre avspenning. De tre programmene inneholder enkle og effektive øvelser som fjerner stress og spenninger fra pusten. Du blir guidet gjennom øvelsene og avspenningene. Man trenger ikke å være konsentrert eller gjøre vanskelige stillinger. Du kan laste ned albummet eller kjøpe det som en MP3 CD (kan spilles på nesten alle nyere CD og DVD spillere).

Yoga for gravide

av Parvati

En album for gravide med instruksjoner på norsk i fysisk yoga, pusteteknikker, knipeøvelser og avspenning. Fåes som MP3 nedlasting.

CD’er med musikk for yoga og meditasjon

Den indiske musikkeren Roop Verma har laget noen av de beste CD’er med meditativ musikk – både til å lytte til i seg selv og som et bakgrunnsrom for en yogapraksis.

Chetna (Consciosness)

by Roop Verma

This CD contains excellent morning music for easy listening and experiencing the healing properties of music, with Subhash Sarkar on tabla.

Live in Stockholm

by Roop Verma

An extraordinary performance in one of the most prestigious halls of Northern Europe, simultaneously broadcast by Swedish National Radio. With exquisite accompaniment by Subhash Sarkar on tabla and Wini Hald on tamboura, this recording is a musical treat for your heart and soul. It is best suited for evening listening.

Homage to Ganesha

by Roop Verma

Lord Ganesha is the remover of obstacles and bestower of success & abundance. He is traditionally honored first before paying homage to any other Gods. Homage to Ganesha is a musical work inspired by the spirit of Ganesha to help us overcome our day to day challenges of life. This CD is designed for use in devotional practices as well as being a powerful aid to meditation.

Experience Nada Yoga

by Roop Verma

Nada Yoga is the science and practice of meditation on inner sound vibration (Nada) to regain our synchronicity with the rhythm of nature. Nada is that incredible vehicle which influences the body and mind in very distinct but subtle ways. It leads us from a state of imbalance to a state of awareness where healing is automatic. Sounds and guided meditation were recorded live during a retreat in Sweden.