Yoga på Ask kurssenter

På Ask kurssenter tilbyr vi undervisning i klassisk yoga og tantrisk meditasjon for små grupper opp til 10 mennesker – inkl. god vegetarmat og badstue. Våre sommerkurs er enestående i omfang og intensitet – enten 5 – eller 10 dager – men vi har også kortere kurs i nyttårshelgen, påsken og pinsen i tillegg til en del helgekurs. – Ask kurssenter ligger på Askøy ca 2 mil nord for Bergen.

Det tantriske ritualet:

«Utvidelse av bevisstheten skjer automatisk når du deltar i et nøye instruert forløp av yogastillinger, pusteteknikker, avspenning og meditasjon. Etter en slik yogaklasse flyter du på en elv av stille glede.

I et fordypelses retreat gjennomlever du denne tantriske prosessen – et innvielses rituale – over lengre tid. Det er som en yogaklasse som varer 3, 5 eller 10 dager. Du kommer hjem etter kurset med mer energi og mer hvilende i deg selv.»    Bjarke

Yoga & meditasjon på Ask kurssenter

10-dagers fordypelses retreat 17-27 juli

Intensiv undervisning i yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon i rekreative omgivelser ved sjøen med vegetarmat, badstue og stillhet (under deler av kurset). Kurset starter onsdag 17. juli kl 18.30 og slutter lørdag 27. juli kl 13.

Audhild & Bjarke

Lærere: Audhild & Bjarke

Kursavgiften inkl losji, vegetarisk mat og undervisning.

Vi blir maksimum 8 deltaker på kurset. Hvis du ønsker enerom må det bestilles når du bestiller kurset. Lærere: Audhild & Bjarke.

5-dagers sommer retreat 30 juli – 4 august

Intensiv undervisning i yoga, pusteteknikker, avspenning og meditasjon i rekreative omgivelser ved sjøen med vegetarmat, badstue og stillhet (under deler av kurset). Kurset starter tirsdag 30. juli kl 18.30 og slutter søndag 4. august kl 13. Kursavgiften inkl vegetarisk mat, losji og undervisning.

Bjarke

Bjarke

Audhild

Audhild

Vi blir maksimum 8 deltaker på kurset. Hvis du ønsker enerom må det bestilles når du bestiller kurset. Lærere: Audhild & Bjarke.

Kurs én gang i uken

Vi starter opp Klassisk yoga grunnkurs, Yoga – fortsettere og Yoga – styrketrening for askøyværinger i august

Klassisk yoga – grunnkurs går onsdag kveld kl 19-20.30 en gang i uken over 6 uker. Kombinasjonen av fysiske og mentale teknikker er kjernen i yoga. På grunnkurset møter man et bredt utvalg av teknikker: fysiske øvelser, pusteteknikker, enkle og mer dyptgående avspenninger. Alle kan ha fint utbytte av kurset, selv om de ikke er veltrente fra før. Hele kurset er et dynamisk forløp av fysiske og mentale øvelser som bygger opp en god kroppsfølelse, gir mer energi, ro og psykisk styrke. Lærer: Bjarke.

Yoga – styrketrening går mandag kveld kl 19-20.30 en gang i uken over 6 uker. På dette kurset vil du få jobbe med lette og middels krevende program, med øvelser hentet fra yogatradisjonen, pilates og funksjonell trening. Det blir lagt mer vekt på å trene styrke enn på et yoga grunnkurs. Kurset passer både for nybegynnere og med erfaring. Timen blir avsluttet med tøying, pusteøvelse og avspenning. Lærer: Audhild.

Yoga – fortsettere går tirsdag kveld kl 19-20.45 en gang i uken over 12 uker og forutsetter at du har noe erfaring med yoga, pusteteknikker og meditasjon. De fleste får nye, positive opplevelser med yoga og meditasjon, fordi man kan fordype seg mer i øvelsene og deres virkninger. Man arbeider bl.a. grundig med de klassiske yogastillingene, det legges mer vekt på trening av pusten og meditasjonen utvikles med nye trinn. Lærer: Audhild.
Bjarke
På alle kursene er det mulig å delta på badstue (med evt sjøbad) 1 time før undervisningen.

Søndags drop-in Ask kurssenter

Velkommen til Drop-in: med 1 time til badstue og 2 timer med yoga, pusteøvelser, meditasjon / avspenning.

Drop-in høsten 2024:

Hjertelig velkommen til drop-in:

Søndag 1.9 – Yoga for nakke og skuldre – med Bjarke
Søndag 22.9
– Dynamisk ryggprogram – med Audhild
Søndag 13.10
– Meditativ ryggprogram – med Bjarke
Søndag 10.11 – Yoga styrketrening – med Audhild
Søndag 1.12 – Klassisk yogaprogram – med Bjarke

Velkommen til drop-in på Ask kurssenter. Vi har drop-in på søndager med diverse yogaprogram. Du starter med badstue (valgfritt) kl 13 og fra kl 14 to timer med fysisk yoga, pusteteknikker, meditasjon og/eller avspenning. Ta selv med 2 stk håndklær – både ett å tørke deg på og ett å sitte på i badstuen. Hvis ønskelig, ta med et pledd å ha over kroppen til avspenning og et laken til å ha over yogamatten. Lærer: Audhild eller Bjarke.

Det vil vere max 12 deltakare pluss lærer.

Bjarke

Bjarke

Audhild

Audhild

Bare klikk Hurtigvisning knappen for direkte påmelding eller klikk bildet for å gå til en mer detaljert påmeldingsside. Velg dato og gå gjennom bestillingsprosedyren. Vi tilbyr sikker betaling med Vipps, kredittkort og PayPal. Du kan også sende epost med angivelse av kurs, navn, adresse, telefon og fødselsdato.

Tilbakemeldinger fra kursdeltakere

Ville sende en liten mail og takke for høst retreaten. Jeg forstår hvorfor jeg ble trukket til Bergen/ Askøy og deres retreat. Dette var akkurat det jeg trengte. Jeg er veldig takknemlig for det. Hadde mine ting jeg måtte gjennom ila uka, møtte meg selv og der jeg er eller det jeg ikke kom meg helt igjennom ved siste korsvei, og slik er det vel. Jeg har vokst og jobbet mye dette 1,5 året, og denne gangen følte jeg at jeg ‘kom hjem’ til en gråhåret, eldre, klok og sterk kvinne (som satt og så utover havet). Hun er vel en del av meg, tenker jeg.

Lært meg å se og forholde meg til ‘sinne’ på en dypere og mer fruktbar måte. Ganske healende, for meg, ble denne retreaten! Det blir aldri helt det man tror på forhånd, men det blir det man trenger og er klar til!

Tusen takk til deg og Audhild, som la til rette for denne uken. Craftmanship, kvalitet, vennlighet, tilstedeværelse, hjertevarme, trygghet og styrke, er det jeg vil karakterisere dere og kurset med. Jeg er faktisk dypt imponert over møtet med yogaskolen din/deres.

Jeg kjenner at jeg har fått kroppen min litt tilbake, og kommet i bedre kontakt med den igjen. Føler meg mye lettere i kroppen. Mye tunghet som ble flyttet på i uken som var. Nå er det bare å fortsette og starte dagen med neseskylling og 2-3 runder med solhilsen, pluss en shavasana, på en ‘rollsroyce’ yogamatte.

Inger Berit, Oslo

Dear Bjarke and Audhild,

I wanted to say thank you for the most amazing five days. When I was looking for a yoga retreat and deciding where to go, I found places in Thailand, San Francisco, mainland Spain, the Canary Islands, Greece, etc.

And I chose your retreat because I wanted to do proper yoga and learn proper meditation. I got that, and so much more than I ever expected. I feel like a cleaned up, better version of myself and I’ve laughed more in the past five days than I have all year. Bjarke, I loved your explanation of the energy meditation as housekeeping for the chakras. Clean them up through the meditation and everything neatly falls into place. Audhild, I really enjoyed the Sufi dancing. I didn’t expect to, but it was great fun. And it was the loveliest group of people I’ve come across in a long time. As Maja said, everyone was such good company even during the silent period. Thank you for bringing us together and making the friendships possible.

Please could you also pass my thanks on to Robert for spoiling us with the gorgeous vegan food. That was worth the trip in itself!

I look forward to returning to the school and seeing you both again on another retreat.

Best wishes,

Mary, London, UK

På alle våre Yoga retreats er hovedaktiviteten en dypgående utforskning av den opprinnelige og autentiske yoga:

Asana (yogastillinger), Pranayama (pusteteknikker), Mudra (holdninger), Bandha (låse), Pratyahara (avslappet konfrontasjon), dybdeavspenning, konsentrasjon og meditasjon i tradisjonen etter Swami Satyananda og Swami Janakananda. Etter en retreat har du med deg hjem mange teknikker som kan brukes som redskap til å finne tilbake til den indre roen, energien og velværen.

I tillegg – som en + aktivitet – vil du også få:

  • Eksepsjonell god økologisk vegetariske mat
  • Nyte badstuen i Pyramiden og bading i sjøen (5 m fra badstuen!)
  • Ta kano langs kysten og utforske de idylliske omgivelsene
  • Kortere og lengre gåturer i omkringliggende bakker og fjell
  • Bare slappe av og nyte stemningen av fred og ro på Ask kurssenter

På lengre Retreats – 5- og 10-dager og i påsken – vil vi være stille i 1-3 dager

Nauste området med bålplass og Bergen i bakgrunnen

Bryggeområdet med naust, bålplass, kano, badebrygge/trappe og rekreasjonsområde.

Se detaljert informasjon om hvor vi holder til og hvordan du kommer til oss:

Nyhetsbrev

Få nyheter fra Yogaskolen i Bergen og Ask kurssenter direkte i din innboks

Angi hvem du ønsker nyhetsbrev fra:

Drone video av Ask kurssenter: