Ask kurssenter

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Hvordan bor man?

Ask kurssenter ligger på Ask, ca 9 km nord for Kleppestø, på østsiden av Askøy. Kurssenteret består av et større håndlaftet hovedhus Tømmerhuset m/kjøkken, stue / spisestue, toalett, dusj og 3 soverom med 3,2,1 sengeplasser. I tillegg er det 2 hytter: Tømmerhytta, en håndlaftet tømmerhytte med kjøkken, toalett, dusj og 2 sengeplasser og Alkoven, en mindre hytte med 3 sengeplasser, tørrklosett og vask på rommene.

Kursstedets yogarom på 50 kvm er i kjelleren under hovedhuset. Meditasjonsrommet på 36 kvm er i Pyramiden ved sjøen med stor sauna/badstu i underetasjen.

Kurssenteret ligger usjenert til ved sjøen med utsikt inn mot Bergen. Det er fine turmuligheter i nærmiljøet.

Vi fordeler værelsene etter gruppens sammensetning og kursdeltagernes kjønn og alder. Ønsker du på forhånd å reservere et enkeltværelse eller et dobbeltværelse sammen med en partner bestiller du det når du påmelder deg.

Ask kurssenter sett fra sør

Trykk på knappen og ta en titt på kurssenterets fasiliteter, overnattingsmuligheter etc.

Ta med

Ta med sengetøy (dyne-, putetrekk og laken) og håndklær, vanlig fritidsklær inkludert badetøy, regntøy / turklær og skikkelig sko. Ta med løstsittende klær til undervisningen. Sengetøy og håndklær kan også leies. Ved leie koster sengetøy og håndklær kr 112.

Tømmerhytten og hagen med bålplass

Tømmerhytta med disse og ildsted i hagen

Språket

De lengre kursene (slik som Påskekurset og 5- og 10-dagers sommerkursene) er som regel internasjonale. Hovedspråket er ofte engelsk supplert med norsk/dansk. Er det noe du ikke forstår på grunn av språket, bør du snakke med læreren om dette. Hvis det er noe du er i tvil om, så kontakt oss gjerne i forveien. Helgekursene (og Velvære retreatet om sommeren) er på norsk.

Deilig vegetarisk mat

Maten

Vi serverer vegetarisk / vegan mat, for en stor del basert på økologisk dyrkede grønnsaker.

Å være vegetarianer er derimot ikke nødvendig for å få noe ut av yoga og meditasjon, men det hjelper og dietten er derfor en betingelse under kurset.

I sammenheng med kurset som helhet, har forskerne konstatert at denne dietten hjelper til med å nedsette blodets innhold av skadelig kolesterol.

Men uansett hva du spiser når du kommer hjem, så vil du ha glede av den yoga du har lært hos oss.

Merk: På 10-dagers kurset om sommeren gjør vi Tarmskylling. I ti dager etter tarmskyllingen følger vi en spesiell diett uten melk, krydder, sukker, råkost og frukt. Det er en god og nærende mat som er rik på proteiner og hva du ellers behøver. Du trenger ikke gå sulten fra bordet.

Reisen til og fra Ask

Pyramiden sett fra sjøen

Ask Kurssenter ligger ca 2 mil nord for Bergen på Askøy. Les her hvordan du kommer du deg til Ask Kurssenter med buss eller bil. Du kan, etter avtale, bli hentet ved busstoppen ved hovedveien på Ask

Kursene begynner som regel om kvelden kl. 18.30 på ankomstdagen. Kursstedet er åpent fra kl. 17, kom derimot senest kl. 19.

Viktige instruksjoner gies i siste økten på den siste dagen. Når du påmelder deg vær sikker på at du kan være med under hele kurset uten avbrudd.

Betingelser for din deltakelse

Samtidig med at dette er et kurs, er det også en «retreat» eller et refugium. Det vil si at man tar en pause fra de sedvanlige påvirkninger og inntrykk, og på den måte er ditt opphold her mer en ferie for kropp og sinn enn mange stressende ferier hvor turister flokkes. Det vil naturligvis ikke si at det er noe i veien med hverdagen og dens påvirkninger, men det er fruktbart å ta en virkelig pause for å få overblikk – og ro til det du er kommet for.

Les derfor hele denne teksten grundig før du melder deg på – i tillegg til teksten om kurset du vil være med på – så du kjenner kursets betingelser og er innstilt på følgende:

  • Alle undervisningstimene er obligatoriske og krever din tilstedeværelse.
  • Du drar ikke bort fra kurssenteret med buss eller egen bil så lenge kurset varer. Det er fint å gå turer i området.
  • Vi ber deg overholde tausheten (hvis det er en del av kurset).
  • Røyk ikke på skolens område, hverken innendørs eller utendørs. Hvis du ikke kan slutte å røyke, så gå en tur alene så du hverken med synet eller lukten påvirker andre som ønsker å slutte.
  • Da det er best for din uforstyrrete opplevelse av kurset, vil vi be deg meddele dine pårørende at du ikke ønsker noen korrespondanse og at det ikke er mulig å ringe til deg eller besøke deg så lenge kurset varer – og at du heller ikke vil kontakte dem. I nødsfall kan familien din kontakte deg ved å ringe oss på Ask kurssenter, tlf. 56 15 15 00.
  • Vi anbefaler, at du ikke ringer med mobilen når du er på retreatet og du kan ikke motta besøk. La mobil, nettbrett, computer og lignende bli hjemme eller slå de av når du ankommer kurssenteret.
  • Hvis du har små barn (som du trenger å ha kontakt med under kurset) avtalt et fast tidspunkt hver dag hvor dere kan snakkes. Ellers ha mobilen avslått.

Påmelding og betaling

Meld deg på i god tid, da kursene ofte blir fulle.

Påmeldingen er bindende. En evt. avbestillinger av kurs må være skriftlige – enten epost eller brev. Vi regner avbestilling fra den dato vi mottar avbestillingen. Hvis du vil avbestille et kurs gjelder følgende retningslinjer:

Avmelding må skje skriftlig per brev eller epost. Ved avmelding senere enn 1 måned før kurset betales 25% av kursavgiften. Hvis senere enn 14 dager betales 40% og senere enn 1 uke betales 60% av kursavgiften. Ved avmelding etter kursstart betales full pris. Avbestilling ved sykdom: Legg ved legeerklæring som dokumenterer sykdommen og du betaler kun et administrasjonsgebyr på kr. 500,-

Til 10-dagers kursene kommer depositum som en egen faktura sammen med en faktura på restbeløpet. Til alle andre kurs sendes bare én faktura på hele kursavgiften.

Hvis du avbryter kurset, uansett når eller av hvilke grunner, betales kursgebyret ikke tilbake, hverken helt eller delvist.

Disse betingelsene sikrer til en viss grad at du vil komme til å være sammen med andre som er innstilt på å ville gå i dybden med det vi underviser i.

Et fartøy passere forbi om kvelden

Overtal ikke andre

…til å bli med på kurset. Overtal ikke engang din partner, hvis denne ikke selv er fullt motivert til å delta. Kom for din egen skyld. Kom som deltaker. Kom fordi du har lyst til å oppdage og arbeide med deg selv.

Yantra